Latvijas U-18 regbija izlase sestdien, 19. martā Lisabonā ''European Trophy'' ceturtdaļfinālā ar 7:74 (0:36) zaudēja visa turnīra favorītei Polijai.

Trešdien, 23. martā plkst. 14 pēc Latvijas laika Latvijas U-18 izlase spēlēs pusfinālā par 5.-8. vietu ar Lietuvas - Čehijas spēles zaudētāju. Spēles par vietām notiks 26. martā.

Vienīgo piezemējumu spēles 64. minūtē, kad rezultāts bija 0:60, pēc pārtvertas piespēles, ar garu solo izrāvienu pa labo malu guva uz maiņu nākušais Mairis Grīva, bet realizāciju iesita Džons Džeimss Davidsons, pagājušā gada rudenī Latvijas pieaugušo izlasē lieliski debitējušā Roberta Davidsona brālis.

Uzslavas no treneriem par spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā nopelnīja arī Dans Gulbis, par spēli aizsardzībā - Roberts Brikmanis. Kopumā labi sanākusi arī autu izspēle.

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume:
Protams, ka poļi bija par mums galvastiesu pārāki - gan spēka ziņā, gan arī paši jutās tādi. Spēles sākumā mūsu pašu kļūdu dēļ viņi ātri izdarīja vairākus piezemējumus. Kā jau jauniešiem gadās, nolaidās rokas. Taču pirmajā puslaikā arī mēs vēlāk viesojāmies pretinieku zonā, un likām tiem uztraukties.
Pirms spēles bija dots uzdevums aizsardzībā ņemt pretiniekus tikai kājās un rakos saglabāt bumbu. Kājās pretiniekus neņēma, bet ja neņem kājās, tad nekas nav. Spēles gaitā dabūja spēlēt visi. Prieks par to, ka pirms nākamās spēles visi veseli. Salīdzinot ar iepriekšējo U-18 spēli pret poļiem, kad pirms dažiem gadiem toreizējā izlase cieta vēl smagāku zaudējumu, ir jūtams progress. Ja ne pašu kļūdu, būtu ielaiduši 4-5 piezemējumus mazāk.

Pagājušajā gadā Francijā Latvijas U-18 izlase ieguva sesto vietu B divīzijā, kas ir komandas pēdējo gadu labākais sasniegums - 22. vieta kopvērtējumā. Šogad sacensību struktūra ir mazliet pārveidota, jo nav Elites grupas, kurā bija arī Anglija, Itālija, Velsa, Īrija un Skotija, kuru arī vairs nav turnīrā, kā arī Zviedrija, taču visas pārējās komandas, kuras pērn bija A un B divīzijās, sarindotas pēc pagājušā gada ranga, un Latvijai izdevies kā pēdējai iekļūt sešpadsmitniekā un ''Trophy'' divīzijā. Pirmās astoņas komandas cīnās par ''Championship''.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:
Daniels Raugevičus, Kristaps Zvidris, Reinis Leitāns, Kristaps Alksnītis, Kristiāns Kalva, Georgs Kļaviņš, Andris Āboliņš, Indriķis Paiders, Arkādijs Remizovs, Ričards Iesalnieks, Arkādijs Smirnovs (visi "Eži"), Markuss Krallišs, Roberts Brikmanis, Dāvids Bērtiņš (visi "Livonia"), Georgijs Kirillovs ("Bulduri (Ovāls")), Dāvis Jaunalksnis, Niks Voitečko, Jānis Matrozis (visi "Jūrmala"), Andrejs Mantenieks, Vladislavs Karnickis, Mairis Grīva (visi "Miesnieki"), Dāvis Bajārs ("Dover Shark Canterbury Academy", Anglija), Artūrs Baranovskis ("Cheltenham Tigers RFC", Anglija), Džonatans Džordžs Trede ("Diss RFC", Anglija), Dans Gulbis ("Dungannon RFC", Īrija), Džons Džeimss Davidsons ("Wharfedale RUFC", Anglija).
Komandas menedžeris - Elviss Siliņš, galvenais treneris – Mārtiņš Straume, treneris - Juris Straume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!