Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-18 regbija izlase sestdien ar zaudējumu sāka Francijā notiekošo Eiropas čempionāta B divīzijas turnīru.

Sacensību pirmajā mačā, kas vienlaikus bija ceturtdaļfināls, Latvija ar 5:22 (5:10) piekāpās Čehijas vienaudžiem, kuri turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Latvija bija tā, kas šajā spēlē jau devītajā minūtē atklāja rezultātu ar "Ežu" pārstāvja Oskara Daugavvanaga-Vanaga piezemējumu, taču līdz pārtraukumam čehi atbildēja ar diviem piezemējumiem, bet otrajā puslaikā izdarīja vēl divus.

"Spēle bija lieliska - puikas ļoti cīnījās. Ja ņem vērā, ka spēlēja nosacīti astotais numurs pret pirmo, sajūta ir tāda, ka izdarījām visu, ko gribējām. Jā, bija mums kļūdas, arī izcelt nevienu nevēlos. Taču izdarītās maiņas izrādījās labas, nebija mīnusu, " Latvijas Regbija federācija citē Latvijas izlases galvenā trenera Mārtiņa Straumes teikto. "Tomēr jāatzīst, ka pretinieki bija stiprāki. Žēl, ka neizdevās sitieni ar kāju - neiesitām divus sitamus soda sitienus un realizāciju, taču tas tikai pārlieku lielās nervu spriedzes dēļ."

Turnīra turpinājumā Latvija nākamās nedēļas trešdienā spēkosies ar Serbiju, kas savā ceturtdaļfināla duelī ar 3:28 piekāpās Ukrainas jaunajiem regbistiem.

Pēc šī mača noskaidrosies, vai Latvijai būs jācīnās par vietas saglabāšanu B divīzijā vai arī par piekto vietu turnīrā.

Komanda, kas būs uzvarējusi visās trīs spēlēs, pacelsies uz A divīziju, bet komanda, kas visās trīs spēlēs piedzīvos zaudējumus, izkritīs uz C divīziju.

Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume pirms turnīra pauda apņēmību saglabāt vietu B divīzijas sacensībās.

Latvijas komanda 2013.gadā pēc zaudējumiem visās trijās B divīzijas spēlēs izkrita uz C divīziju, tomēr pērn triumfēja C divīzijas sacensībās, atgriežoties līmeni augstāk.

Eiropas čempionātā U-18 izlasēm augstākā ir elites divīzija, kurā, tāpat kā A un B divīzijā, sacenšas astoņas komandas. Savukārt zemākajās C un D divīzijās tiekas attiecīgi četras un piecas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!