Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien un svētdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā risinājās tradicionālais regbija 10 turnīrs, kurā otro gadu pēc kārtas labāko četriniekā iekļuva RFC "Livonia" komanda, aizcīnoties līdz pusfinālam.

Sestdien, 1. augustā, grupu turnīrā vispirms "livonieši" izcīnīja grūtu uzvaru ar 21:19 pret "14 Regiment RA" 21:19. Britu armijas komandas sastāvā spēlēja arī vairāki fidžieši, taču tas netraucēja sākt turnīru ar uzvaru. Piezemējumus izdarīja Dāvis Jansons, Vigo Valdavs juniors un Armands Kaļinausks. Vienu realizāciju iesita Valdavs, divas - Edmunds Ščavinsks.

Pirmās dienas turpinājumā tika izcīnīta "sausā" uzvara ar 33:0 pret Īrijas "Coolmine". Pa diviem piezemējumiem veica Uvis Vasiļenko un Jansons, vienreiz izcēlās Kaļinausks. Četrus realizācijas sitienus iesita Edmunds Ščavinsks.

Tādējādi jau pirms pēdējās spēles tika nodrošināta pirmā vieta grupā. Loģisks bija arī mūsu komandas vadības lēmums dot atpūtu pamatsastāvam, tāpēc pret angļu komandu "Eagles" tika piedzīvots liels "sausais" zaudējums ar 0:41.

Svētdien, 2. augustā, RFC "Livonia" vispirms sekmīgi cīnījās ceturtdaļfinālā pret Ziedrijas "Hammarby IF", uzvarot ar 26:5. Divus piezemējumus izdarīja Roberts Miksons, pa vienam - Toms Zibolis un Kaļinausks, kurš iesita arī vienu realizāciju, bet divreiz ar kāju precīzs bija Ščavinsks.

Pusfinālā pret "Stockholm Exiles" tika piedzīvots zaudējums ar 0:26. Kā jau tika prognozēts, spēle izvērtās grūta, lai gan pēc pirmā puslaika "Livonia" zaudēja tikai ar 0:5.

"Spēles Eiropā jau parādīja, ka varam līdzvērtīgi cīnīties ar stiprākajām Eiropas komandām. Mūsu trūkums ir tikai līdzvērtīgu rezervistu daudzums," pēc turnīra tā iznākumu komentēja RFC "Livonia" delegācijas vadītājs Jānis Zuments. "Mēs jau sestdien bijām ielozēti īstā "nāves" grupā - pirmā pretiniece, angļu armijas komanda, bija jau ar daudziem varena auguma melnādainiem spēlētājiem. Taču pratām viņus pieveikt. Pusfinālu pret pēdējo gadu uzvarētājiem "Stockholm Exiles" jau iepriekš prognozēju grūtu, jo tur sastāvā bija arī jaunzēlandieši un austrālieši."

Jāpiebilst, ka arī pagājušajā gadā "Livonia" aizkļuva līdz Stokholmas turnīra pusfinālam, tikai 24 komandu konkurencē. Šogad turnīrā bija 16 komandas, kas priekšsacīkstēs sadalītas četrās grupās.

RFC "Livonia" sastāvs: Vigo Valdavs juniors, Toms Zibolis, Kristers Rubīns, Gundars Grieķis, Dāvis Jansons, Ivo Kapiņš, Uvis Vasiļenko, Roberts Miksons, Matīss Vācietis, Kaspars Uķis, Edmunds Ščavinsks, Armands Kaļinausks, Mindaugs Grigs, Nikolajs Petjuņins un Ģirts Piterniks. Komandas vadība un treneri: Vigo Valdavs seniors, Jānis Balodis, Jānis Zuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!