Foto: LETA
Vienā no lielākajiem Eiropas bērnu regbija turnīriem – Prāgas Jaunatnes regbija festivālā - pirmo reizi startēs divas bērnu komandas no Latvijas.

Latviju turnīrā U-12 grupā pārstāvēs "Transact Pro/Jelgavas novads", bet U16 grupā – "Transact Pro/Eleja".

Prāgas Jaunatnes regbija festivālā bērnu un jauniešu komandas spēlēs sešās vecuma grupās. Jaunākie būs U6 vecuma regbisti, vecākie – U16. Kopumā piedalīsies 102 komandas no deviņām valstīm.

2015. gada Latvijas jaunatnes čempionātā Eleja triumfēja U11, U13 un U15 vecuma grupās, un tieši šie jaunie regbisti veidos abu komandu kodolu.

"Daļa mūsu bērnu nāk no sociāli nelabvēlīgas vides. Viņiem šāds brauciens uz Čehiju būs liels notikums. Mēs jau esam piedalījušies sacensībās Lietuvā, bet tik tālu prom no mājām vēl neesam devušies. Pateicoties tam, regbijā atgriezušies arī tādi bērni, kas to jau bija pametuši," norāda Elejas sporta skolotāja Sandra Avota, kuras audzēkņi veido komandu kodolu.

Avota cer, ka dalība turnīrā Prāgā motivēs jauniešus turpmākajiem treniņiem un nākamajiem notikumiem. "Gribam veiksmīgi nostartēt Latvijas Jaunatnes čempionātā un mums ir izveidojusies sadarbība ar vienu regbija lielvalsts Īrijas klubu. Ceram, ka vasarā viņi ieradīsies pie mums pieredzes apmaiņas braucienā. Pēc tam mēs varētu doties ciemos pie viņiem. Strādājam, lai ilgtermiņā mūsu spēlētāji papildinātu Latvijas regbija izlases sastāvu."

Prāgas Jaunatnes regbija festivālā piedalīsies komandas no Vācijas, Austrijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas, Rumānijas, Melnkalnes, Čehijas un Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!