Foto: Zigismunds Zālmanis
2017. gada Latvijas regbija sezona sāksies jau šīs nedēļas nogalē ar Prezidenta kausa izcīņu, kurā tiksies "Garkalne/Livonia" un "Miesnieki/Ķekava".

"Lai gan laika apstākļi nav tie labākie, 1. aprīlī sāksim sezonu ar Prezidenta kausu. Spēlēsim Valmierā, Daliņa stadionā, kur sen regbijs nav bijis", saka Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aleksandrs Zuments. "Pašā čempionātā šogad lielāka intriga, jo trīs klubi – "Eži", "Miesnieki" un "Livonia" – startēs katrs ar divām komandām, vēl arī "Jūrmala" un Valmieras "Fēnikss"."

Latvijas čempionāts sāksies 2. aprīlī, tomēr detalizēts spēļu kalendārs vēl nav pieejams un apstiprināts. Kā solīja LRF ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins, tuvākajās dienās būs zināms gan spēļu grafiks, gan spēļu norises vieta visām spēlēm pirmajā aplī.

Zuments cer, ka Latvijas čempionāts būs intrigām un aizraujošām spēlēm bagāts, kaut gan federācijai samazinājies finansējums. "Izglītības un zinātnes ministrija izdalījusi par apmēram 30 000-40 000 eiro mazāk naudas, kā pērn. Tāpat no sporta spēļu asociācijas saņemsim par kādiem 6000 eiro mazāk. Tas ir jūtami."

Vorņins piebilda, ka LRF šogad būs līdz šim lielākais un saspringtākais sacensību kalendārs, jo tāpat paredzētas regbija-7 spēles gan vīriem, gan sievietēm, pludmales regbija turnīri, tāpat dažāda vecuma jauniešu sacensības. 29. jūlijā plānots Latvijas kausa fināls, bet sezona noslēgsies 14. oktobrī ar Latvijas superkausu – Latvijas čempioni pret kausa ieguvējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!