Foto: stock.xchng

Amerikāņu tenisa duets Bobs Braiens/Maiks Braiens sestdien kļuva par "Grand Slam" tituliem bagātāko vīriešu dubultspēļu pāri vēsturē.

Francijas atklātā čempionāta finālā ar pirmo numuru izliktie amerikāņi uzvarēja mājiniekus Mišelu Lodrā/Nikolā Maī, esot pārāki ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:4).

Vīriešu dubultspēļu sacensībās brāļi Braieni "Grand Slam" turnīros tagad triumfējuši 14 reizes - sešas reizes Austrālijas atklātajā čempionātā, divas reizes Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā, kā arī četras reizes ASV atklātajā čempionātā.

Francijas atklātajā čempionātā amerikāņi uzvarēja pēc desmit gadu pārtraukuma, bet šogad sportisti ieguvuši jau otro "Grand Slam" titulu, jo gada sākumā viņi uzvarēja arī Austrālijas atklātā čempionāta sacensībās.

Tāpat Boba Braiena kontā ir arī septiņi "Grand Slam" sacensību jaukto dubultspēļu tituli, bet Maika Braiena kontā ir trīs šādas trofejas.

Bez Braieniem 13 reizes augstākā līmeņa vīriešu pāru sacensībās bija uzvarējuši arī austrālieši Džons Ņūkombs un Tonijs Ročs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!