Foto: Reuters/Scanpix

Vīriešu tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs pirmdien ar drošu uzvaru sāka Vimbldonā notiekošo gada trešo "Grand Slam" turnīru, kurā centīsies triumfēt trešo reizi pēc kārtas.

Pirmās kārtas mačā 29 gadus vecais serbs ar rezultātu 6-0, 7-6 (7:3), 6-4 pieveica mājinieku Džeimsu Vordu.

Džokovičs savā karjerā ir ticis pie 12 "Grand Slam" tituliem un var kļūt vien par otro vīru vēsturē, kurš uzvarējis piecos prestižākajos turnīros pēc kārtas. Tāpat Džokovičs centīsies spert trešo soli, lai kļūtu par pirmo tenisistu kopš austrālieša Roda Leivera 1969. gadā, kurš vienā sezonā uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

Pirmdien Džokovičs uzvarēja jau 29 "Grand Slam" mačā pēc kārtas, atkārtojot atklātās ēras rekordu, kas pieder Leiveram.

Nākamajā kārtā Džokovičs sacentīsies ar francūzi Adrianu Manarino.

Tāpat otro kārtu sasniedzis ar trešo numuru izliktais Rodžers Federers, kurš pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja argentīnieti Gido Pelju, kurš ATP rangā ieņem 52. vietu. Otrajā kārtā Federeram stāsies ATP ranga 772. numurs, mājinieks Markuss Viliss, kurš pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3, 6-4 pārspēja lietuvieti Ričardu Beraņķi (ATP 54.).

Uzvaru pirmajā kārtā izcīnījis arī ar piekto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš ar 6-4, 6-3, 7-5 pārspēja austrālieti Semu Grotu (ATP 124.). Nišikori otrajā kārtā tiksies ar francūzi Žiljēnu Beneto (ATP 547.), kurš pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4, 7-6 (10:8) apspēlēja ranga 84.numuru Iļju Marčenko no Ukrainas.

Sacensības turpina arī ar sesto numuru izliktais kanādietis Milošs Raoničs, kurš ar 7-6 (7:4), 6-2, 6-4 uzveica Pavlo Karreno Vusti no Spānijas (ATP 46.). Otrajā kārtā kanādietis spēkosies ar itāli Andreasu Sepi (ATP 54.), kurš ar 6-2, 6-4, 6-0 pārspēja spāni Giljermo Garsiju-Lopesu (ATP 48.).

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmās kārtas mača ar 4-6, 4-6, 4-6 zaudēja amerikānim Džekam Sokam.

Tikmēr dāmu sacensībās pirmdien jau pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja kādreizējā Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ana Ivanoviča no Serbijas, kura ar 2-6, 5-7 piekāpās vien WTA ranga 223. vietā esošajai krievietei Jekaterinai Aleksandrovai.

Divpadsmit dalības reizēs Ivanoviča Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā zaudēja vien otro reizi. Šogad viņa turnīrā bija izlikta ar 23. numuru, bet pamanījās piekāpties 21 gadu vecajai konkurentei, kurai šī bija vien karjeras otrā spēle WTA tūrē.

Jau 12. jūlijā Ivanovičai gaidāmas kāzas ar Vācijas izlases futbolistu Bastianu Šveinšteigeru. Tās notiks divas dienas pēc Eiropas futbola čempionāta un arī Vimbldonas turnīra finālspēlēm.

Nākamajā kārtā Aleksandrovu sagaidīs duelis ar Vācijas tenisisti Annu Lenu Frīdsmani.
Tikmēr ar zaudējumu šajā turnīrā atgriezās ASV tenisiste Viktorija Duvāla, kurai pirms diviem gadiem tieši Vimbldonas sacensību laikā tika konstatēts vēzis. Pēc ķīmijterapijas pašlaik 20 gadus vecā sportiste atkal ir vesela, bet pasaules rangā ieņem vien 572. vietu un pirmās kārtas mačā ar 0-6, 5-7 piekāpās astoņpadsmitgadīgajai krievietei Darjai Kasatkinai, kura savā profesionāles karjerā aizvadīja vien otro maču uz zālāja seguma.

"Pie rezultāta 0-3 sajutos ļoti nomākta un vēlējos ielīst bumbiņā," pauda Duvāla. "Man bija daudz emociju. Kopumā tās ir pozitīvas, bet zinu, uz ko esmu spējīga."

Kasatkina savas karjeras pirmo maču uz zālāja seguma aizvadīja pirms nedēļas, kad ar 6-4, 2-6, 3-6 piekāpās Latvijas sportistei Jeļenai Ostapenko.

Tāpat dāmu turnīrā pirmo kārtu pārvarējusi ar astoto numuru izliktā amerikāņu veterāne Venusa Viljamsa, kura ar 7-6 (7:3), 6-4 pieveica 19 gadus veco horvātieti Donnu Vekiču. Savukārt turnīra devītā rakete Medisona Kīza ar 6-3, 6-1 uzvarēja Lauru Zīgemundu no Vācijas.

Tikmēr ar otro numuru izliktā spāniete Garvinje Mugurusa, kura mēneša sākumā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, pirmajā kārtā ar 6-2, 5-7, 6-4 pārspēja itālieti Kamilu Džordži (WTA 67.).

Ar piekto numuru izliktā Simona Halepa ar 6-4, 6-1 pārspēja slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu (WTA 40.). Otrajā kārtā rumāniete tiksies ar itālieti Frančesku Skjavoni (WTA 111.), kas pirmajā kārtā ar 7-6 (9:7), 6-4 uzveica Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu (WTA 66.).

Tāpat sacensības turpina Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Angelika Kerbere. Ar ceturto numuru izliktā vāciete ar 6-2, 6-3 apspēlēja mājinieci Lauru Robsoni (WTA 283.).

Tāpat kā Sevastova arī Jeļena Ostapenko piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā. Latvijas pirmā rakete Ostapenko (WTA 34.) ar 3-6, 2-6 zaudēja Nīderlandes sportistei Kiki Bertensai (WTA 28.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!