Foto: AFP/Scanpix

ATP tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas svētdien ceturto reizi karjerā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju.

Sacensībās ar pirmo numuru izliktais Džokovičs finālmačā ar 6-7 (2:7), 7-6 (7:3), 6-3, 6-2 pieveica britu Endiju Mareju, kuram turnīrā bija trešais numurs.

Pirmie divi seti kopā ilga 133 minūtes un pirmo reizi pretinieka servi kāds no sportistiem spēja lauzt vien trešā seta astotajā geimā, kad pārāks bija Džokovičs un panāca 5-3. Zīmīgi, ka izšķirošo punktu viņš guva 36 sitienu izspēlē. Pirms tam Džokovičs nebija izmantojis septiņas breikbumbas, bet Marejs - trīs. Turpinājumā Džokovičs ļoti pārliecinoši uzvarēja savas serves geimu, nokļūstot seta attālumā līdz uzvarētam mačam.

Ceturtā seta sākumā trešajā geimā Džokovičs atkal nobreikoja pretinieku, bet Marejam arvien vairāk problēmu sagādāja kājas trauma. Turpinājumā Džokovičs vēlreiz lauza pretinieka servi un noveda maču līdz triumfam.

Mačs noslēdzās pēc trim minūtēm un 40 sekundēm, Džokovičam kļūstot par pirmo tenisistu atklātajā ērā, kurš uzvarējis trijos Austrālijas atklātajos čempionātos pēc kārtas.

"Jūtos neticami, iegūstot šo trofeju vēlreiz. Šis neapstrīdami ir mans mīļākais un sekmīgākais "Grand Slam" turnīrs. Es mīlu šo kortu," pēc cīņas teica Džokovičs.

"Novāka rezultāti šeit ir pilnīgi neticami un ir tikai daži tenisisti, kas spējuši šeit spēlēt tikpat labi kā viņš," atzina Marejs. "Viņš ir ļoti pelnījis būt čempions."

Džokovičs turnīrā uzvarējis arī 2008., 2011. un 2012.gadā, turklāt pirms diviem gadiem finālā uzvarēja tieši britu. Serbu tenisists tagad savas karjeras laikā ticis pie sešiem "Grand Slam" tituliem.

Kā ziņots, līdz pat pusfinālam Marejs šajā turnīrā nebija zaudējis nevienu setu, bet Džokovičam smagākā bija astotdaļfinālā cīņa, kad viņš piektajā setā vien ar 12-10 uzvarēja turnīra 15.raketi Staņislasu Vavrinku no Šveices.

Šajā mačā Marejs pārtrauca 13 uzvaru sēriju "Grand Slam" turnīros, jo pagājušajā gadā viņš triumfēja ASV atklātajā čempionātā.

Nākamajā nedēļā Džokovičs paliks ATP ranga līderpozīcijā, bet Marejs joprojām atradīsies trešajā vietā aiz šveicieša Rodžera Federera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!