Foto: AP/Scanpix/LETA

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers svētdien Čehijā nodrošināja Eiropas komandai uzvaru jaundibinātajā Leivera kausā.

Sacensību noslēdzošajā mačā šī gada Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas uzvarētājs Federers ar 4-6, 7-6 (8:6), 11:9 uzvarēja austrālieti Niku Kiri un nodrošināja Eiropas komandai uzvaru pār pasaules izlasi ar 15-9.

Tikmēr citos svētdienas vienspēļu mačos Aleksandrs Zverevs no Vācijas ar 6-4, 6-4 uzvarēja amerikāni Semu Kveriju, bet intrigu divcīņai piešķīra amerikānis Džons Insers, kurš ar 7-5, 7-6 (7:1) pārspēja citu leģendu Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Savukārt dubultspēlē, kas bija dienas pirmais mačs, Isners ar tautieti Soku ar 7-6 (7:5), 7-6 (8:6) uzvarēja mājinieku Tomāšu Berdihu un horvātu Marinu Čiliču.

Pēc piektdien aizvadītās pirmās dienas Eiropas komanda bija vadībā ar 3-1, bet pēc sestdienas tā atradās līderos ar 9-3. Ja pirmajā dienā par uzvaru mačā tika nopelnīts viens punkts, sestdien tie jau bija divi, bet svētdien - trīs, kas arī trešajā dienā sacensības padarīja intrigas pilnas.

Svētdien rīkotāji paziņoja, ka nākamā Leivera kausa izcīņa notiks nākamā gada septembrī Čikāgā.

Eiropas izlases kapteinis šajās sacensībās bija Bjērns Borgs, kamēr pasaules komandu cīņā veda Džons Makinrojs.

Sacensībās piedalījās pieci šī brīža pirmā desmitnieka tenisisti, kuri cer ar šo turnīru radīt alternatīvu Deivisa kausam. Pasaules labākie sportisti cer uz pārmaiņām Deivisa kausa formātā, bet Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) kongresā augustā nepietika balsu šī prestižā turnīra setu skaita samazināšanai.

Turnīrs nosaukts austrālieša Roda Leivera vārdā. Viņš 1969.gadā kļuva par līdz šim pēdējo tenisistu, kurš kalendārajā gadā triumfējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!