Foto: DELFI
Latvijas tenisists Roberts Grīnvalds ceturtdien cieta zaudējumu Rīgā notiekošā "Futures" līmeņa vienspēļu tenisa turnīra ceturtdaļfinālā.

Iepriekš kvalifikāciju pārvarējušais Grīnvalds, kurš rangā ierindojas 1913.pozīcijā, ar rezultātu 6-3, 4-6, 3-6 divarpus stundu ilgā cīņā piekāpās ar pirmo numuru izliktajam krievam Ronaldam Slobodčikovam, kurš ATP rangā ir 549.vietā.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā viņš nopelnījis divus ATP vienspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Grīnvalds ar 3-6, 6-3, 6-4 uzvarēja īpašo ielūgumu saņēmušo amerikāni Danielu Soiferu, kurš rangā neatrodas, bet otrajā kārtā ar 6-1, 6-1 pārliecinoši apspēlēja baltkrievu Ivanu Ļutareviču, kurš ir planētas 1278.rakete.

Otrajā kārtā apstājās Artūrs Lazdiņš, bet pirmajā kārtā zaudējumus cieta Teodors Pukše, Eduards Stefenbergs un Mārtiņš Rocēns. Tikmēr kvalifikāciju nepārvarēja Rūdolfs Mednis, Deivids Jukša, Artūrs Kuļibaba, Rihards Emuliņš, Ņikita Jesaibegjans, Jānis Mellups, Toms Sutris, Gustavs Lukstiņš un Andris Gudins.

Grīnvalds kopā ar Medni sasnieguši dubultspēļu turnīra pusfinālu, kurā viņi tiksies ar brazīliešiem Igoru Žimenesu un Matēušu de Almeidu.

Grīnvalds/Mednis pirmās kārtas cīņā ar 4-6, 6-2, 10:3 uzvarēja izraēlieti Šaharu Elbazu un lietuvieti Julisu Tverijonu, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1-6, 6-4, 10:6 pārspēja sacensību pirmo numuru Bogdanu Bobrovu no Krievijas un Ļutareviču.

Par iekļūšanu pusfinālā viņi saņēmuši sešus ATP dubultspēļu ranga punktus.

Dubultspēļu pirmajā kārtā zaudējumus cieta Pukše/Stefenbergs, Jukša/Kuļibaba un Emuliņš/Rocēns, bet ceturtdaļfinālā apstājās Lazdiņš/Mikus Losbergs.

Turnīrs Kārļa Ulmaņa gatvē 150 noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!