Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien piedzīvoja neveiksmi ASV pilsētā Sinsinati notiekošā ATP "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā, sesto reizi karjerā zaudējot krievu tenisistam Mihailam Južnijam.

Pasaules ranga 275. pozīcijā esošais Gulbis, kurš kvalifikācijā piedalījās ar aizsargāto rangu, zaudēja ranga 98. pozīcijā esošajam Krievijas tenistam ar 6-4, 1-6, 4-6.

Abiem tenisistiem tā bija devītā savstarpējā spēle un sestā uzvara Južnijam. Gulbis šo tenisistu nav uzvarējis jau piektajā mačā pēc kārtas.

Pirmajā setā Ernests Gulbis ceturtajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, pēc tam nākamajā geimā pats neizmantojot trīs šādas iespējas. Tiesa, devītajā geimā Gulbis tomēr lauza pretinieka servi, pēc tam panākot arī uzvaru setā.

Tikmēr otrajā spēles setā jau dominēja Južnijs, kurš ar breikiem ceturtajā un sestajā geimā panāca drošu vadību. Savukārt izšķirošajā setā mača noteicošais bija piektais geims, kurā Južnijs tika pie punkta Gulbja servē, pēc tam panākot 4-2, kā arī turpinājumā maču novadot līdz uzvarai.

Kā ziņojām, Gulbis šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 apspēlēja 19 gadus veco krievu Andreju Rubļovs, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar otro numuru un pasaules rangā atrodams 53.vietā.

Rubļovs Horvātijā nesen kā kvalifikācijas laimīgais zaudētājs negaidīti triumfēja Umagas "ATP World Tour 250" sacensībās, tomēr kopš tā laika viņš ir bez uzvarām.

Kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim deva 16 ATP ranga punktus.

Kā vēstīts, paralēli paredzētajās WTA "Premier" sacensībās dāmām piedalīsies arī Latvijas vadošās tenisistes, Jeļenai Ostapenko vienspēļu pirmajā kārtā spēkojoties ar kādu no kvalifikācijas dalībniecēm, kamēr Anastasija Sevastova tiksies ar ķīnieti Penu Šuai, kurai līdz šim nav zaudējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!