Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien, 29. maijā, nepārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu, ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpjoties turnīra septītajam numuram horvātam Marinam Čiličam.

Līdz ar to Gulbis piedzīvos pamatīgu kritumu ATP pasaules rangā un zaudēs arī Latvijas spēcīgākā tenisista titulu. Gulbis pēc "French Open" pasaules rangā būs ārpus 500 labākajiem tenisistiem, bet par valsts pirmo raketi kļūs Miķelis Lībietis, kurš šobrīd ir 467. vietā.

Gulbis visu trīs setu vidū zaudēja savu serves geimu, kas arī izšķīra cīņas likteni. Gulbim visas spēles laikā tā arī neizdevās ne reizi iegūt breikpunktu, lai cerētu par pretinieka serves geima uzvarēšanu.

Šajā gadā Gulbim šī bija pirmā spēle kāda turnīra pamatsacensībās, jo traumu dēļ viņš piedalījies tikai dažos turnīros, bet ne reizi nepārvarēja kvalifikāciju. "French Open" viņš varēja startēt, pateicoties "aizsargātajam rangam", kas ļauj tenisistiem traumu gadījumā vieglāk atgriezties lielo turnīru apritē. Visticamāk, ka šis rangs palīdzēs Gulbim arī tikt pie starta nākamajā "Grand Slam" turnīrā - Vimbldonas čempionātā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!