Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc uzvaras Vimbldonas tenisa čempionāta pirmajā kārtā pār čehu Tomašu Berdihu atklāja, ka pirmajā kārtā vēlējies spēlēt pret spēcīgu pretinieku, jo tas viņu motivē, portālā "chicagotribune.com" citēts latvietis.

Atgādinām, ka Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas mačā Gulbis trīs setos uzvarēja "tie break" izspēlē un ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:4), 7-6 (7:4) pieveica pasaules ranga septīto numuru, ar sesto numuru izsēto un 2010.gada Vimbldonas čempionāta finālistu Berdihu.

"Es redzēju izlozes rezultātus un biju ļoti priecīgs. Es pirmajā kārtā vēlējos spēlēt pret spēcīgu pretinieku. Tas mani daudz vairāk motivē, īpaši pirmajā kārtā," pēc uzvaras teica Gulbis. "Ja man pretinieks būtu bijis rangā vēl augstāks tenisists, man pret to arī nebūtu iebildumu. Es jutos ļoti, ļoti labi."

Gulbis ar savu jauno treneri Gunteru Bresniku pēdējā laika smagi strādā, lai atgrieztos tādā līmenī, kādā bija pirms pāris gadiem.

"Es tos tiešām neizbaudu", par treniņiem teica Gulbis. "Taču, ja ir pareizā persona, kas spēj mani motivēt, un es saprotu, kāpēc man tas ir jādara, tad rezultāti būs. Lēnām es sāku saprast, kas man ir nepieciešams."

"Es aizvadītajā mēnesī vairāk laika pavadīju uz korta un treniņu zālē. Māla sezonā es skatījos video no savas spēles 2007. un 2008.gadā. Toreiz man bija pavisam citādāka tehnika," viņš turpināja. "Viss ir ļoti vienkārši. Ja sportists trenējas, tad rezultāti būs. Ja netrenējas, tad labu rezultātu nebūs."

"Treniņos es spēlēju ļoti labi. Tajos es uzvaru visus," stāstīja Latvijas tenisists.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnījis 45 punktus ATP pasaules ranga ieskaitē. Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā Gulbis spēlēs ar poli Jeržiju Janoviču, kurš pirmajā kārtā pārspēja itāli Simoni Bolelli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!