Foto: AFP/Scanpix

Kārtējo turnīru neveiksmīgi otrdien aizvadīja Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš nespēja pārvarēt Barselonas ATP sacensību pirmo kārtu.

Pirmās kārtas spēlē Gulbis, rādot ļoti nestabilu sniegumu, ar 7-5, 4-6, 1-6 zaudēja ungāram Martonam Fučovičam, kurš pasaules rangā ieņem vien 212. vietu. Latvijas tenisists pasaules rangā atrodas 83. vietā.

Gulbis spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 3-1, bet tad nonāca zaudētājos ar 3-5. Pēc krituma sniegumā viņš atkal saņēmās, uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, svinot panākumu pirmajā setā ar 7-5. Otrajā setā tenisisti apmainījās ar zaudētiem serves geimiem, bet seta izskaņā veiksmīgāks bija ungārs, uzvarot ar 6-4 un panākot līdzsvaru spēlē. Trešajā setā Gulbis bezzobaini jau sākumā zaudēja savu serves geimu, nonāca zaudētājos ar 0-5, tad tikai spēja uzvarēt vienu geimu, taču spēli glābt viņam neizdevās.

Gulbis par dalību Barselonas turnīrā neieguva ieskaites punktus pasaules rangā, taču tas būtiski neietekmēs viņa pozīciju, jo arī pērn viņš šajā turnīrā palika tukšā. Gulbim līdz pat Francijas atklātajam tenisa čempionātam nav jāaizstāv sevišķi daudz pasaules ranga punkti, jo viņš arī pērn ļoti slikti iesāka sezonu. Lielāko daļu pasaules ranga punktu Gulbis guva sezonas otrajā daļā, tādējādi Latvijas tenisistam nav gaidāms krass kritiens pasaules rangā tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!