Foto: F64
Latvijas tenisists Miķelis Lībietis piektdien droši sasniedza ASV pilsētā Kerī notiekošā "Challenger" sērijas dubultspēļu sacensību finālu.

Lībietis duetā ar ASV pārstāvi Denisu Novikovu pusfinālā ar 6-2, 6-2 droši uzveica argentīnieti Fakundo Menu un Žuau Pedru Sorži no Brazīlijas.

Iekļūšana finālā Latvijas sportistam devusi 48 ATP dubultspēļu ranga punktus.

Lībieša un Novikova fināla pretinieki noskaidrosies vien sestdien, savukārt titula mačs tiks spēlēts dienu vēlāk. Lībietis centīsies tikt pie trešā dubultspēļu titula karjerā - pirms trim gadiem latvietis duetā ar savu studiju pārinieku Hanteru Rīzu uzvarēja ASV pilsētā Noksvilā notikušajā turnīrā, bet pērn septembrī pārī ar Novikovu bija labākais turnīrā citā ASV pilsētā Kolumbusā.

Ziņots, ka šonedēļ Lībietis un Novikovs pirmajā kārtā sīvā cīņā ar 4-6, 6-4, 10:4 uzvarēja Hansu Haču-Verdugo no Meksikas un Breidenu Kleinu no Lielbritānijas, bet ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja amerikāņus Taju Sonu Kvjatkovski un Makenziju Makdonaldu.

Vēstīts, ka Lībietis, kurš ATP vienspēļu rangā ir 716.vietā, pirms tam centās sasniegt vienspēļu turnīra pamatsacensības, taču svētdien cieta neveiksmi kvalifikācijas otrajā kārtā, kurā ar 4-6, 6-7 (3:7) zaudēja mājiniekam Džuliānam Zlobinskim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!