Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas pirmās raketes sieviešu tenisā Anastasijas Sevastovas Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačs ar rumānieti Soranu Kirstju ceturtdien lietus dēļ tika pārtraukts un tiks turpināts piektdien.

Mačs tika pārtraukts brīdī, kad Sevastova pirmā seta taibreikā atradās iedzinējos ar 4:6.

Abas tenisistes laukumā, kuram dots astotā korta nosaukums, cīņu turpinās piektdien ne ātrāk par plkst.18 pēc Latvijas laika.

Sevastova jau spēles pirmajā geimtā tika pie breikbumbas, taču to neizmantoja. Turpmākajos četros geimos abas tenisistes apmainījās breikiem, turklāt otro un trešo geimu uzvarot "tīri". Sestajā geumā Kirstja bija tuvu tam, lai trešo reizi lauztu Sevastovas servi, taču liepājniece atspēlēja breikbumbu un panāca 3-3.

Nākamajā geimā Sevastova uzvarēja pie pretinieces serves, izvirzoties vadībā, taču savu nākamo servi nenosargāja, kas rumānietei ļāva panāk līdzsvaru. Nākamajos četros geimos uzvarēja servētājas un rezultāts pēc 12 geimiem bija 6-6, līdz ar to seta uzvarētāju vajadzēja noskaidrot taibreikā. Tajā Sevastova nonāca iedzinējos ar 1:5, bet vēlāk pēc divu setbumbu atspēlēšanas duelis pie rezultāta 4:6 lietus dēļ tika pārtraukts un pārcelts uz piektdienu.

Sevastova pasaules rangā pašlaik atrodas 25.vietā, bet turnīrā Maiami viņa izlikta ar 19.numuru, tāpēc pirmā kārta viņai bija brīva. Tikmēr Kirstja šobrīd ir planētas 65.rakete.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim tikušās vienu reizi - tas notika 2013.gadā Patajas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kad Kirstja izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 6-3, 6-0. Pāris mēnešus vēlāk traumu dēļ Sevastova lēma karjerai likt punktu, tomēr pusotru gadu vēlāk viņa atgriezās kortā un tagad sasniegusi jaunus augstumus WTA rangā.

Maiami turnīra pirmajā kārtā 26 gadus vecā Kirstja ar 6-2, 6-4 pārspēja Riodežaneiro olimpisko čempioni Moniku Puigu no Puertoriko, kura pasaules rangā atrodas 40.vietā.

Savu vienīgo titulu Kirstja izcīnīja tālajā 2008.gadā, kad vien 18 gadu vecumā bija labākā Taškentas WTA turnīrā. Tiesa, spožs karjeras turpinājums nesekoja, jo kopš tā laika rumāniete vienspēlēs pie trofejām vairs nav tikusi, lai gan vēl 2009.gadā viņai izdevās iekļūt Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Tāpat 2013.gada augustā viņa aizkļuva līdz Toronto WTA "Premier" sērijas turnīra finālam, kur gan atzina dominējošās amerikānietes Serēnas Viljamsas pārākumu. Iekļūšana šādas raudzes turnīra finālā Kirstjai ļāva sasniegt karjeras rekordu pasaules rangā - 21.vieta, kas joprojām nav pārspēta.

Karjeras turpinājumā Kirstju regulāri vajāja savainojumi, kas lika piedzīvot kritumu WTA rangā, turklāt pagājušo gadu viņa sāka tikai kā pasaules 244.rakete. Tādējādi nācās piedalīties zemākas raudzes ITF turnīros, bet, pateicoties rīkotāju ielūgumiem, viņa piedalījās arī vairākās WTA tūres sacensībās un pamazām uzlaboja savas pozīcijas rangā.

Šī gada sākumā rumāniete pirmo reizi karjerā tika līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai, kur nācās piekāpties spēcīgajai spāņu tenisistei Garvinjei Mugurusai, tomēr kopš tā laika rezultāti vairs nav bijuši tik labi. Līdz turnīram Maiami Kirstja bija piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas.

Tikmēr Sevastova pagājušo sezonu noslēdza ar piecu zaudējumu sēriju, WTA rangā atrodoties 34.pozīcijā, un arī šosezon viņa četros no septiņiem turnīriem zaudējusi pirmajā mačā, bet vēl vienā - otrajā, tomēr pārējos divos iekrājusi daudz ranga punktu - Austrālijas atklātajā čempionātā tika sasniegta trešā kārta, bet prestižajā Dubaijas WTA "Premier" turnīrā aizkļūts līdz pusfinālam.

Iepriekšējais turnīrs, kurā Sevastova piedalījās, bija Indianvelsas "Premier" sacensības. Arī šeit viņa bija starp izliktajām tenisistēm, tāpēc turnīru uzsāka no otrās kārtas, kur ar 5-7, 3-6 piekāpās vietējai ASV tenisistei Lorēnai Deivisai.

Pērn Sevastova zaudēja Maiami turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā. Zīmīgi, ka līdz šim viņa šajā turnīrā nav spējusi sasniegt pamatsacensības, tāpēc jau tagad tenisiste sasniegusi savas karjeras labāko rezultātu.

Sevastovas un Kirstjas pāra uzvarētāja Miami turnīra trešajā kārtā tiksies ar Dānijas tenisisti Karolīnu Vozņacki, kura izlikta ar 12.numuru un otrajā kārtā ar 6-1,6-2 pārspēja Varvaru Ļepčenko no ASV.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī turnīra pirmajā kārtā zaudējumu trešdien piedzīvoja Aļona Ostapenko, kura ar 3-6, 6-3, 2-6 piekāpās amerikānietei Medisonai Brenglai, lai gan šosezon divreiz bija šo pretinieci jau uzveikusi.

Līdz ar to Ostapenko vienspēļu turnīru noslēgusi ar desmit WTA ranga punktiem.

Tikmēr vīru sacensībās pirmdien kortā devās Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, tomēr kvalifikācijas pirmajā kārtā viņš trīs setu cīņā ar 7-6 (7:3), 4-6, 0-6 atzina ukraiņa Serhija Stahovska pārākumu. Tomēr Maiami turnīrs latvietim ir ļoti neveiksmīgs un viņš šeit cieta jau astoto zaudējumu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!