Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča pirmdien Francijā nokļuva uzvaras attālumā no iekļūšanas ITF 100 000 sērijas turnīra pamatsacensībās, gūstot uzvaru kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā.

Marcinkēviča, kura WTA pasaules rangā ieņem 402.vietu, tikai trešo reizi karjerā piedalās ITF 100 000 sērijas turnīrā.

Kvalifikācijas turnīrā ar astoto numuru izliktā Latvijas tenisiste svētdien pirmās kārtas cīņā ļoti pārliecinoši ar 6-1, 6-1 sagrāva Jeļenu Simiču no Bosnijas un Hercegovinas, kura rangā ir 450. pozīcijā. Savukārt pirmdien kvalifikācijas otrās kārtas cīņā Marcinkēviča ar 2-6, 6-2, 6-3 uzvarēja francūzieti Konstansi Sibilē, kura WTA rangā atrodama 1198.vietā.

Izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pamatsacensībās Marcinkēviča kvalifikācijas trešās kārtas mačā pirmdien mērosies spēkiem ar slovākieti Mihaelu Hončovu, kura rangā ieņem 372.vietu.

Par kvalifikācijas trešās kārtas sasniegšanu Marcinkēviča ir nopelnījusi četrus WTA ranga punktus.

Turnīrs Kontreksevilā norisinās uz māla seguma kortiem.

Marcinkēviča pirmo reizi ITF 100 000 sērijas turnīrā piedalījās 2011.gadā Francijā, kad aizkļuva līdz otrajai kvalifikācijas kārtai, bet 2013.gadā Čehijā viņa šāda līmeņa turnīrā zaudēja kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. Viņa vairākas reizes ir spēlējusi arī WTA turnīru kvalifikācijā, vienu reizi, 2014.gadā, iekļūstot arī Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra pamatsacensībās.

Pirms nedēļas Marcinkēviča cieta zaudējumu Francijā notikušā Denenas ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrajā kārtā.

Marcinkēviča pēc neveiksmīga sezonas sākuma aprīļa beigās un maijā izcīnīja 13 uzvaras 15 vienspēļu mačos, uzvarot arī vienā ITF 10 000 sērijas turnīrā Grieķijā. Tā kā pagājušā gada pirmo pusi Marcinkēviča izlaida traumas dēļ, līdz augustam viņai jāaizstāv tikai daži WTA ranga punkti, tomēr arī pagājušā gada otro pusi Latvijas tenisiste neaizvadīja ļoti sekmīgi, tāpēc WTA rangā bija atkāpusies līdz ceturtā simta lejasgalam, tomēr pēdējās nedēļās atkal ir gandrīz iekļuvusi trešajā simtā.

Tikmēr veiksmīgi ITF 10 000 sērijas turnīru kvalifikāciju pirmdien pārvarēja divas citas Latvijas tenisistes - Laura Gulbe un Anna Ozerova.

Gulbe Lisabonas ITF 10 000 sērijas turnīra kvalifikāciju sāka ar 6-0, 6-0 sagraujot Nīderlandieti Mišelu De Grotu, otrajā kārtā latviete ar 6-1, 6-0 sagrāva Laru Pedrancīni no Itālijas, bet pirmdien izšķirošajā trešajā kvalifikācijas kārtā viņa ar 7-5, 6-1 uzvarēja Īrijas tenisisti Emiju Bovtelu. Gulbe, tāpat kā viņas pretinieces kvalifikācijā, WTA rangā neatrodas.

Šajā turnīrā piedalījās arī Latvijas tenisiste Anastasija Homutova, taču viņa cieta zaudējumu kvalifikācijas otrajā kārtā un pamatsacensībās netika.

Lisabonā turnīrs notiek uz cietā seguma kortiem.

Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulba pagājušajā nedēļā pārvarēja kvalifikāciju un aizkļuva līdz otrajai kārtai turpat Portugālē notikušā Amaranti ITF 10 000 sērijas turnīrā, nopelnot vienu WTA ranga punktu. Lai kvalificētos pasaules rangam, tenisistēm nepieciešams gada laikā nopelnīt punktus trijos turnīros vai vienās sacensībās tikt pie vismaz desmit punktiem. Gulbe pagājušajā nedēļā izcīnīja pirmo uzvaru ITF turnīru pamatsacensībās 11 mēnešu laikā.

Savukārt Nīderlandes pilsētā Amštelvēnā notiekošā ITF 10 000 sērijas turnīra pamatsacensībās iekļuva Ozerova. Viņa kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 uzvarēja Sofiju Bezukladovu no Krievijas, otrajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzveica Sāru Šēreri no Šveices, bet izšķirošajā trešajā kārtā pirmdien ar 7-5, 7-6 (8:6) uzveica itālieti Martinu Lo Pumo.

Arī Ozerova un viņas pretinieces WTA rangā neatrodas.

Turnīrs Nīderlandē notiek uz māla seguma kortiem.

Tikmēr Ēģiptē notiekošā "Futures" sērijas turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas tenisists Artūrs Lazdiņš, kurš piedzīvoja neveiksmi izšķirošajā trešajā kvalifikācijas kārtā.

Lazdiņš, kurš ATP pasaules rangā ieņem 1328.vietu un kvalifikācijā bija izlikts ar otro numuru, pirmajā kārtā bija brīvs no cīņas, otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzvarēja japāni Kento Tagaširu, kurš rangā neatrodas, bet pirmdien izšķirošajā trešajā kārtā ar 6-7 (4:7), 0-6 atzina rangā neesošā ukraiņa Dmitro Kovaļeviča pārākumu.

Lazdiņš pie ATP ranga punktiem netika.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!