Foto: itftennis.com / Nir Keidar
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča ceturtdien sasniedza Francijas pilsētā Senmalo notiekošā ITF 60 000 sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālu, pirmo reizi šosezon šāda līmeņa sacensībās tiekot tik tālu.

Marcinkēviča, kura pasaules rangā atrodas 298.vietā, divos setos ar 6-4, 6-3 uzvarēja mājinieci Alizē Limu, kura ir ranga 330.rakete, bet turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Latvijas tenisiste cīņu sāka ar zaudētu servi, taču pēc tam guva piecus punktus pēc kārtas. Nākamajā un devītajā geimā Marcinkēviča nespēja izservēt setu, taču pēc tam tomēr spēja vēl reizi izmantot breika iespēju, pa setiem izvirzoties vadībā.

Savukārt turpinājumā Marcinkēviča nokļuva iedzinējos ar 1-2, piedevām pretiniecei bija breika pārsvars, taču Latvijas tenisiste spēja saņemties, izcīnīt četrus punktus pēc kārtas, beigās droši novadot cīņu līdz panākumam.

Zīmīgi, ka abas tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās trīs reizes, Latvijas sportistei savstarpējā bilancē panākot izlīdzinājumu. Iepriekšējo uzvaru pret Limu viņa izcīnīja 2014.gadā prestižā Štutgartes WTA "Premier" kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi 18 ranga punktus.

Cīņā par vietu pusfinālā viņa mērosies spēkiem ar turnīra galveno favorīti Mihaelu Buzarnesku no Rumānijas, kura rangā ir 106.vietā, bet turnīrā izlikta ar pirmo numuru.

Buzarnesku šogad spēja pārvarēt ASV atklātā čempionāta kvalifikāciju, taču pamatsacensībās pirmajā kārtā zaudēja slavenajai dānietei Karolīnei Vozņacki.

Marcinkēviča ar Buzarnesku salīdzinoši nesen jau tikās, jo augusta sākumā Vokinas ITF 25 000 sērijas turnīrā abas spēlēja pusfinālā, panākumu svinot rumānietei.

Jau vēstīts, ka vienspēļu pirmajā kārtā Marcinkēviča

ar 6-1, 1-6, 6-4 uzvarēja ranga 461.raketi Eleni Kordolaimi no Grieķijas, kura pamatsacensībās tika pēc kvalifikācijas pārvarēšanas.

Līdz šim šosezon Marcinkēviča ITF 60 000 sērijas turnīros bija spēlējusi četras reizes, divos turnīros zaudējot pamatsacensību pirmajā kārtā, bet vēl divas reizes nepārvarot kvalifikāciju.

Tikmēr dubultspēlēs pērn Senmalo turnīra titulu izcīnījusī Marcinkēviča ir sasniegusi pusfinālu.

Marcinkēviča un čīliete Danjela Sekela, kuras izliktas ar trešo numuru, vispirms ar 6-4, 6-1 pārspēja beļģieti Deboru Kerfsu un amerikānieti Kjāru Šollu, bet trešdien ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-2 uzveica Sindiju Burgeri no Nīderlandes un francūzieti Marinu Parto.

Pusfināla sasniegšana Marcinkēvičai devusi 36 WTA dubultspēļu ranga punktus, bet cīņā par vietu finālā viņai un Sekelai pretim stāsies rumāniete Aleksandra Kadantu un Silvija Solera-Espinosa no Spānijas, kuras izliktas ar pirmo numuru.

Pērn Senmalo Marcinkēviča pārī ar Maķedonijas tenisisti Linu Gjorčesku triumfēja dubultspēļu turnīrā, tiekot pie augstvērtīgākā titula līdzšinējā karjerā. Toreiz finālā viena no pretiniecēm bija tieši Kadantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!