Foto: LETA
Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus piektdien cieta zaudējumu Cjudzjinas "Challenger" sērijas turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā.

Pašlaik 23 gadus vecais Podžus otro reizi karjerā spēlēja "Challenger" pamatturnīrā, arī šoreiz nepārvarot pirmo kārtu. Iepriekšējo reizi "Challenger" pamatturnīrā viņš spēlēja 2013.gada vasarā, kad cieta neveiksmi ASV notikušo Vinetkas sacensību pirmajā kārtā.

Podžus, kurš ATP rangā atrodams 574.vietā, ar rezultātu 4-6, 1-6 piekāpās Austrālijas tenisistam Džeisonam Kubleram, kurš rangā ieņem 195.pozīciju.

Pamatturnīra sasniegšana ļāvusi latvietim iegūt trīs ATP ranga punktus.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas sportists sestdien ar rezultātu 6-7 (4:7), 6-4, 7-5 pārspēja itāli Andreu Vavasori, kurš rangā atrodams 548.pozīcijā un kvalifikācijā bija izlikts ar piekto numuru. Savukārt otrajā kārtā latvietis ar 6-7 (1:7), 7-6 (7:5), 6-3 uzvarēja japāni Rentu Tokudu, kurš ATP rangā ir 400.vietā un atlasē bija izlikts ar pirmo numuru.

Latviešu tenisists janvāra vidū sezonas pirmajā turnīrā, "Futures" sacensībās Ķīnā, sasniedza ceturtdaļfinālu, bet traumas dēļ izstājās un gandrīz divus mēnešus nestartēja. Pēc tam viņš divos "Challenger" sērijas turnīros apstājās kvalifikācijas otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!