Foto: AFP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga ceturtā rakete Rafaels Nadals traumas dēļ nepiedalīsies novembra sākumā Londonā plānotajā "ATP World Tour Finals" sezonas noslēguma turnīrā.

Tāpat Nadals nestartēs arī nākamajā nedēļā Parīzē paredzētajā "Masters 1000" sērijas turnīrā.

Pagaidām vēl nav skaidrs, vai Nadals piedalīsies no 16. līdz 18.novembrim Čehijā plānotajā Deivisa kausa finālā, tomēr tiek prognozēts, ka spānim neizdosies atgūt pienācīgu formu, kaut viņš ir iekļauts savas komandas sastāvā.

Septembra beigās Nadals uzsvēra, ka neatgriezīsies laukumā tik ilgi, kamēr nebūs 100% vesels.

"ATP World Tour Finals" turnīrs risināsies no 5. līdz 12.novembrim Londonā, un tajā piedalīsies astoņi gada labākie vienspēļu tenisisti un četri dubultspēļu pāri.

Kā ziņots, Nadals nav spēlējis kopš jūnija, kad šokējoši cieta neveiksmi Vimbldonas turnīra otrās kārtas mačā. Kāju problēmu dēļ viņam nācās izlaist Londonas olimpiskās spēles un septembra sākumā notikušo ASV atklāto čempionātu.

Nadalam spēlēt liedza kreisā ceļgala cīpslas plīsums un iekaisums.

Pirms mēneša laikraksts "Mundo Deportivo" vēstīja, ka Spānijas izlases kapteinis Alekss Korretha nolēmis pārbaudīt Nadala iespējas, ieliekot viņu dubultspēlē kopā ar Marku Lopesu. Savukārt Deivisa kausa fināla vienspēlēs Nadals kortā izietu tikai tādā gadījumā, ja kāds no Spānijas izlases pamatspēlētājiem komandai nevarētu palīdzēt.

Gan sezonas noslēguma turnīrs Londonā, gan Deivisa kausa fināls risināsies uz cietā seguma kortiem, kas varētu tikai pastiprināt Nadala traumu.

Deivisa kausa izcīņas finālā Spānija spēkosies ar Čehijas tenisistiem.

Spānijas izlase Deivisa kausa finālu sasniegusi sesto reizi pēdējo desmit gadu laikā. Savukārt Čehija līdz šim vienīgo reizi Deivisa kausu ieguvusi 1980.gadā.

Šī gada finālā tiks atkārtota 2009.gada turnīra izšķirošā cīņa, kad Spānija savā laukumā sakāva pretiniekus ar 5-0.

Kā ziņots, pagājušā gada Deivisa kausa izcīņas finālā Spānija ar 3-1 pieveica Argentīnas izlasi. Tā bija piektā Spānijas komandas uzvara Deivisa kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!