Foto: AFP/Scanpix

Slavenais Spānijas tenisists Rafaels Nadals pirmdien par neslavas celšanu iesūdzējis tiesā bijušo Francijas sporta ministri Rozelīnu Bašelo, kura apvainoja sportistu pozitīvas dopinga analīzes slēpšanā.

Nadals prasību pret Bašelo iesniedza Parīzes tiesā.

"Ar šo lietu es plānoju ne tikai aizstāvēt savu vārdu un sportista tēlu, bet arī vērtības, kuras esmu aizstāvējis visu savu karjeru," vēršanos tiesā komentēja Nadals, kurš svētdien izcīnīja karjerā devīto Barselonas ATP "Wourld Tour 500" sērijas turnīra uzvarētāja titulu.

"Tāpat vēlos panākt, lai turpmāk neviena publiska persona ar mediju starpniecību neapsūdzētu sportistus, neuzrādot nekādus pierādījumus un faktus, paužot nepatiesu informāciju un paliekot nesodīti," paziņojumā uzsvēris tenisists.

Bašelo, kura par Francijas sporta ministri strādāja no 2007. līdz 2010. gadam, martā Francijas televīzijā paziņoja, ka 2012.gadā Nadals notēlojis ceļgala savainojumu, lai slēptu pozitīvu dopinga testu. Bašelo gan nesniedza nekādus pierādījumus.

Nadals, kurš 2012.gada otrajā pusē patiešām sešus mēnešus nespēlēja, šādus Bašelo izteicienus nodēvēja par netaisniem un apmelojošiem, solot vērsties tiesā, ko tagad arī izdarījis.

"Esmu noguris no šīm runām (par dopingu). Iepriekš vairākas reizes tam nepievērsu uzmanību, taču turpmāk tā nebūs," Nadals martā neslēpa dusmas.

Nadals oficiāli nekad nav pieķerts dopinga lietošanā.

Spāņu tenisists šobrīd ATP pasaules rangā ieņem piekto vietu, bet karjeras laikā viņš ir izcīnījis 14 "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulus, no tiem deviņus Francijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!