Foto: AFP/Scanpix

Slavenais spāņu tenisists Rafaels Nadals traumas dēļ izlēmis noslēgt šo sezonu, savā "Facebook" lapā ceturtdien pavēstīja sportists.

Nadals jau ilgu laiku mokās ar plaukstas locītavas traumu, kas viņam šogad likusi sezonu beigt priekšlaicīgi.

"Nav nekāds noslēpums, ka uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm aizbraucu, ne pārāk labi sagatavojies un ne līdz galam izveseļojies, taču mans mērķis bija sacensties un tikt pie medaļas," teica Nadals, kurš Olimpiādē izcīnīja zeltu dubultspēlēs. "Tomēr jau kopš olimpiskajām spēlēm jūtu sāpes, tāpēc esmu spiests likt punktu šai sezonai un sākšu gatavoties nākamajam gadam."

"Esmu ļoti apbēdināts, ka nākamnedēļ nevarēšu piedalīties Bāzeles "ATP World Tour 500", kur pērn lieliskā finālmačā piekāpos mājiniekam Rodžeram Federeram. Tāpat nevarēšu piedalīties citos turnīros. Ir pienācis laiks atpūsties un intensīvi gatavoties 2017. gada sezonai," teica 30 gadus vecais Nadals.

Plaukstas locītavas traumas dēļ Nadals bija spiests priekšlaicīgi izstāties no viņa iecienītā Francijas atklātā čempionāta, turklāt pēc tam viņš nespēlēja līdz pat Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Pasaules ranga sestās vietas īpašnieks Nadals karjeras laikā izcīnījis 14 "Grand Slam" titulus, bet jau otro gadu pēc kārtas viņš nav uzvarējis nevienā šādas raudzes turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!