Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien izstājās no Austrālijas atklātā čempionāta, trešās kārtas mačā neizmantojot savas iespējas un piedzīvojot zaudējumu savas neilgās karjeras dramatiskākajā cīņā.

Cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko divu stunu un piecu minūšu ilgā spēlē ar 6-4, 0-6, 8-10 piekāpās čehietei Karolīnai Pliškovai, kas turnīrā bija izlikta ar piekto numuru. Ostapenko izšķirošajā setā bija vadībā ar 5-2 un divas reizes servēja, lai uzvarētu maču. Tomēr Pliškova spēja atspēlēties un dramatisma pilnā cīņā salauza 19 gadus vecās Ostapenko pretestību, iekļūstot astotdaļfinālā.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 38. vietu, šis bija līdzšinējā karjerā labākais "Grand Slam" turnīrs, pēc kura viņa pakāpsies WTA pasaules rangā.

Pirmā seta vidū tenisistes apmainījās ar uzvarētiem geimiem, servējot konkurentei. Pliškova pēc savas serves geimas panāca 4-3, bet nākamos trīs geimus uzvarēja Ostapenko, turklāt laukumā pārliecinoši darbojoties labāk par čehieti.

Ostapenko neveiksmīgi iesāka otro setu, zaudējot servi otrajā geimā. Arī ceturtajā geimā Latvijas tenisiste zaudēja savu servi, pēc kā zaudēja visus pārējos geimus setā un atdeva pretiniecei "sauso" uzvaru. Izšķirošajā setā Ostapenko piektajā geimā emocionāli lauza pretinieces servi, bet pēc brīža panāca arī 5-2, turklāt viņai pašai tad vajadzēja servēt. Savu serves geimu Ostapenko zaudēja "sausā", nespēja saņemties arī tik svarīgajā desmitajā geimā, kas ļāva Pliškovai izlīdzināt rezultātu 5-5. 12. geimā Ostapenko atspēlēja čehietes pirmo mačbumbu, tad vairākos nervozi aizvadītos geimos spēja saglabāt līdzsvaru mačā, bet 18. geimā nenosargāja savu servi un ar sitienu tīklā atvadījās no Melburnas.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!