Foto: AFP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Jeļena Ostapenko otrdien Lincas WTA "International" sērijas turnīra pirmās kārtas sīvā cīņā ar 6-7 (3:7), 4-6 zaudēja maz zināmajai spānietei Sārai Sorrivesai Tormo, piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas.

Latvijas tenisiste, kura rangā atrodas 43.pozīcijā, zaudēja pasaules 127.raketei, kura sacensību pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas.

Ostapenko nav uzvarējusi kopš 22.augusta, kad guva panākumu Ņūheivenas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā pret dānieti Karolīnu Vozņacki. Pēc tam ir sekojošas piecas neveiksmes pēc kārtas, tostarp arī ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Par dalību Lincas "International" turnīrā Ostapenko nopelnīja vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Ostapenko, kura ir izvirzīta šī gada WTA labākās jaunpienācējas balvai, jau pirmajā geimā tika pie breika iespējas, taču to neizmantoja. Arī trešajā geimā viņa bija labāka, kas ļāva iegūt trīs breikbumbas, un ar otro Latvijas tenisiste arī guva punktu pretinieces servē, panākot 2-1. Tiesa, palielināt pārsvaru Ostapenko nespēja, jo tūdaļ zaudēja punktu pie savas serves, ļaujot pretiniecei izlīdzināt rezultātu un pēc tam arī izvirzīties vadībā ar 3-2.

Nepatīkamā situācijā Ostapenko nonāca sestajā geimā, kurā viņa atspēlēja divas breikbumbas, taču nākamajā geimā pati otro reizi mačā guva punktu pie Sorrivesas Tormo serves. Diemžēl arī šoreiz atrauties Ostapenko neizdevās, jo problēmas viņai sagādāja pirmā serve, ļaujot spānietei atkal panākt izlīdzinājumu 4-4.

Seta beigu daļa bija ļoti saspringta, jo devītajā geimā, kurā bija nepieciešamas 14 izspēles, Ostapenko neizmantoja vienu breikbumbu, bet desmitajā geimā, kurš ilga 12 izspēles, Latvijas tenisistei jau nācās pašai atspēlēt vienu setbumbu.

Nākamjos divos geimos beidzot dominēja servētājas, tāpēc uzvarētājas noteikšanai bija nepieciešams taibreiks. Tajā pirmo izspēli uzvarēja Ostapenko, taču pēc tam sešus punktus pēc kārtas guva spāniete, panākot 6:1. Ostapenko vēl spēja atspēlēt divas setbumbas, taču izglābties no zaudējuma setā viņa tomēr nespēja.

Neveiksmīgs sniegums Latvijas sportistei bija arī otrā seta sākumā, jo jau pirmajā geimā viņa zaudēja punktu savā servē. Tiesa, tūdaļ izdevās panākt izlīdzinājumu, taču trešajā geimā Ostapenko pie savas serves nespēja uzvarēt nevienā izspēlē, pēc tam nonākot iedzinējos ar 1-3.

Nākamajos geimos labākas bija servētājas, taču Ostapenko katrā no savas serves geimiem atkal bija spiesta atspēlēt pa vienai breikbumbai, kas viņai šoreiz gan izdevās. Savukārt desmitajā geimā Latvijas sportiste pie Sorrivesas Tormo serves atradās vadībā ar 30:0, tomēr nākamās četras izspēles uzvarēja spāniete, svinot panākumu arī visā mačā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās vienu reizi, turklāt tas notika profesionālā tenisa zemākā līmeņa turnīrā - 2014.gadā Itālijā notikušajā Santamargaritas di Pulas ITF 10 000 turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko cieta neveiksmi sīvā cīņā ar 6-4, 5-7, 6-7 (5:7). Tobrīd Latvijas tenisiste pasaules rangā atradās tikai astotajā simtā, kamēr Tormo bija 331.pozīcijā, bet kopš tā laika labāk klājies tieši Ostapenko, kura spējusi nostiprināties planētas labāko tenisistu simtniekā.

Sorrivesa Tormo, kurai sestdien palika 20 gadi, šo turnīru sāka no kvalifikācijas sacensībām, kur viņai izdevās pārvarēt trīs kārtas.

Sorrivesas Tormo karjeras rekords pasaules rangā ir šonedēļ ieņemtā 127.vieta. Šogad viņai divreiz izdevies iegūt zemāka līmeņa ITF trofejas, kamēr kopumā šādās sacensībās viņa vienspēlēs uzvarējusi septiņas reizes. WTA pamatsacensībās viņa debitēja pagājušā gada sākumā, bet šogad septembra izskaņā viņa Seulā pirmoreiz pamanījās aizkļūt līdz šāda līmeņa turnīra ceturtdaļfinālam.

Latvijas tenisiste Lincā startēja otro reizi, bet pirmo pamatturnīrā, jo pērn viņa zaudēja kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, kārtā.

Ostapenko šobrīd ir piecu zaudējumu sērija, bet pēdējo reizi viņa divas uzvaras pēc kārtas spēja gūt vien augusta sākumā.

Sorrivesa Tormo otrajā kārtā tiksies ar savu tautieti Karlu Svaresu Navarro, kura pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 6-2 uzvarēja Monu Bartelu no Vācijas.

Lincā Ostapenko piedalīsies arī dubultspēlēs, kur startēs duetā ar šveicieti Kseniju Knollu. Viņas pirmajā kārtā vēlāk otrdien tiksies ar pieredzējušajām amerikānietēm Rakelu Atavo un Ebigeilu Spīrsu.

Savukārt pirmdien dalību Lincas turnīrā uzsāka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura ar 4-6, 1-6 zaudēja pērnā gada šo sacensību uzvarētājai Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas.

Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 31.vietu, cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Austrijā notiekošā turnīra favorīte ir spāniete Garvinja Mugurusa, kura izlikta ar pirmo numuru. Spēles notiek slēgtā hallē uz cietā seguma, kurš uzklāts uz koka grīdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!