Foto: F64

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu kvalifikācijas sacensību otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-3 pieveica Šelbiju Rodžersu no ASV.

Pirmajā setā cīņa bija līdzīga un Sevastovai izdevās uzvarēt tikai taibreikā, bet otrajā setā Latvijas tenisiste nospēlēja pārliecinošāk, izcīnot panākumu.

Šobrīd WTA vienspēļu rangā Sevastova atrodas 150.vietā, bet Šelbija atrodas 290.pozīcijā.

Pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica itālieti Karinu Knapu, kura rangā ieņem 130.pozīciju un kvalifikācijā bija izlikta ar 22.numuru, bet Šelbija ar 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja austrālieti Moniku Adamčaku, kura WTA rangā atrodas 188.pozīcijā.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Sevastova tikusi pie 50 WTA ranga punktiem.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija spēkojušās.

Kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, kārtā Sevastova piektdien spēlēs ar kvalifikācijas galveno favorīti Magdalēnu Ribarikovu no Slovākijas, kura rangā atrodas 67.pozīcijā. Viņa kvalifikācijas otrajā kārtā ar 6-3, 6-1 pieveica serbieti Aleksandru Kruniču, kura WTA rangā ieņem 173.vietu.

Savas karjeras laikā Sevastovai līdz šim ar Ribarikovu nav sanācis tikties.

Sevastova ASV atklātajā čempionātā spēlējusi arī iepriekšējos trīs gadus, kad visas reizes uzreiz varēja piedalīties pamatsacensībās, divreiz aizkļūstot līdz otrajai kārtai.

Kā ziņots, Sevastova nepiedalījās pirmajos trijos šī gada "Grand Slam" turnīros. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa nestartēja traumas dēļ, bet turpinājumā atkrita zemu rangā, kas neļāva kvalificēties Francijas un Vimbldonas turnīriem. Pēdējā laikā Sevastova veiksmīgi startē zemākas raudzes turnīros, tomēr joprojām turpina cīnīties ar veselības problēmām, tāpēc dažreiz nespēj pabeigt cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!