Foto: AP/Scanpix

Spānijas sieviešu tenisa leģenda, trīskārtējā Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Aranča Sančesa Vikario pirms "French Open" ceturtdaļfināla cīņām iesaka pievērst uzmanību latvietei Jeļenai Ostapenko, kuru daudzi nenovērtē.

Kādreizējā Vimbldonas čempionāta junioru sacensību uzvarētāja Ostapenko pirmo reizi pieaugušo karjerā ir tikusi līdz "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālam, un otrdien cīņā par vietu "French Open" pusfinālā tiksies ar kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki. Ostapenko spēle pret Vozņacki sāksies pulksten 15:00 pēc Latvijas laika, un portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

"Viņa vēl ir jauna tenisiste, kurai karjerā bijušas jau daudzas lieliskas spēles. Bet viņai vēl ir daudz lietas, pie kā strādāt," par Ostapenko, kurai 8. jūnijā apritēs 20 gadi, saka spāņu sporta leģenda. "Viņa ir iekļuvusi ceturtdaļfinālā, bet par viņu praktiski neviens nerunā. Viņa labi spēlē uz visiem segumiem. Uzskatu, ka viņas sniegums ir visiespaidīgākais (no turnīrā palikušajām spēlētājām)."

Ostapenko karjeras laikā trīs reizes tikusies ar Vozņacki un visos trijos mačos uzvarējusi. Tomēr "Roland Garros" kortu segums šoreiz varētu būt labvēlīgs dānietei, lai gan Vozņacki trijos no četriem mačiem Parīzē uzvaras guvusi tikai trīs setu cīņās. Sančesa Vikario vērš uzmanību, ka ar 11. numuru izliktā dāniete ir labā formā, tādējādi ar vienu uzvarētu pretinieces serves geimu varētu nepietikt, lai uzvarētu setu.

"Viņa ir ļoti pārliecinoša par savu sniegumu. Viņa arī neizjūt nekādu apkārtējo spiedienu, jo spiediens tiek izdarīts uz citām," piebilst spāniete.

Ostapenko ir jaunākā spēlētāja pēdējos sešos gados, kas tikusi līdz "French Open" ceturtdaļfinālam. Nākamnedēļ WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā viņa pirmo reizi karjerā iekļūs TOP 30.

Lai gan Ostapenko trīs reizes jau uzvarējusi Vozņacki un divas no uzvarām gūtas tieši māla seguma kortos, viņa ļoti labi saprot, ka spēle tik un tā būs smaga. "Tas dod nelielu pārliecību, bet viņa ir lieliska spēlētāja. Katrs mačs pret viņu ir smags, jo viņa spēlē ļoti stabili. Šosezon viņa spēlē veiksmīgi, es centīšos spēlēt savu spēli. Esmu iekļuvusi ceturtdaļfinālā, tāpēc centīšos izbaudīt spēli, cīnīšos par katru punktu un mēģināšu uzvarēt spēli," intervijā "French Open" organizatoriem teica Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!