Foto: AFP/Scanpix
Traumas skartā Rodžera Federera nespēlēšana Francijas atklātajā tenisa čempionātā, kas sāksies jau svētdien, ir liels zaudējums sacensībām, uzskata citas tenisa zvaigznes.

Federers līdz šim bija piedalījies 65."Grand Slam" kategorijas turnīros pēc kārtas, taču nu šī sērija tiks pārtraukta pasaules trešās raketes traumas dēļ. "Grand Slam" turnīru šveicietis nebija izlaidis kopš 1999.gada, kad viņš nepiedalījās ASV atklātajā čempionātā.

"Tas noteikti ir zaudējums turnīram," atzinis šī brīža pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas. "Neesam pieraduši redzēt Rodžeru, izlaižot "Grand Slam" turnīru. Esmu drošs, ja būtu bijusi kaut mazākā iespēja piedalīties turnīrā, viņš to izmantotu."

Tikmēr deviņkārtējais sacensību čempions spānis Rafaels Nadals atzina, ka Federera nespēlēšana turnīrā ir trieciens tenisa faniem.

"Man tas neko nemaina, tomēr pasaules tenisam kopumā tās ir ļoti negatīvas ziņas," stāstīja Nadals, kurš šobrīd pasaules rangā atrodams piektajā vietā.

Tikmēr sieviešu tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kura tāpat kā Federers šogad kļūs 35 gadus veca, pauda, ka būs neierasti 2009. gada čempionu Federeru neredzēt Parīzē.

"65 "Grand Slam" turnīri pēc kārtas ir daudz. Tomēr atteikšanās nozīmē, ka viņš uztraucas par savu nākotni un nākamajiem turnīriem. Viņš, iespējams, vēlas tiem sagatavoties pēc iespējas labāk," uzskata Viljamsa.

Federers savā karjerā 17.reizes uzvarējis "Grand Slam" turnīros, tostarp Francijas atklātajā čempionātā, kur vienīgo reizi panākums gūts 2009. gadā. Federers, kuram februārī tika veikta ceļgala operācija, šomēnes spēlēja Romas "Masters 1000" turnīrā, kur viņš, traumu nomocīts, piedzīvoja zaudējumu jau trešajā kārtā.

Kā zināms, Francijas atklātajā čempionātā pamatturnīrā startēs Ernests Gulbis, kā arī dāmu konkurencē spēlēs Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, tomēr nevienam no viņiem nav ieplānotas spēles sacensību pirmajā dienā svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!