Foto: AP/Scanpix

Bijusī pasaules pirmā rakete, baltkrievu tenisiste Viktorija Azarenka ir saņēmusi organizatoru īpašo ielūgumu jeb "wild card" dalībai 2018. gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā, Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā, informē turnīra rīkotāji.

"Viktorija patlaban ir sarežģītā situācijā, un mēs viņai mēģināsim sniegt maksimālu atbalstu," izteicies "Australian Open" direktors Kreigs Tīlijs. "Kā divkārtējai turnīra čempionei mēs viņai esam piešķīruši "wild card" un ar nepacietību gaidām viņas atgriešanos kortos Melburnā."

"Šis man bija ļoti smags gads, un iespēja atgriezties Austrālijas atklātajā čempionātā būtu 2018. gada pozitīvs sākums," savā paziņojumā saka Azarenka. "Gribu pateikties Kreigam un viņa komandai par sapratni un atbalstu, un nevaru vien sagaidīt, kad atkal redzēšu savus austrāliešu fanus."

2016. gadā Azareknka bija ieturējusi pauzi, lai laistu pasaulē pirmdzimto dēlu Leo, pērn viņa atgriezās kortā, piedaloties turnīrā Maljorkā un tiekot lūdz ceturtajai kārtai Vimbldonā, bet pēc tam ģimenes sarežģījumu dēļ turnīros vairs nespēlēja. WTA rangā 28 gadus vecā sportiste tagad ieņem 210. pozīciju.

Pagaidām nav zināms, vai tenisiste drīkstēs doties uz Austrāliju ar savu mazo dēlu, kas bija par iemeslu viņas atteikumam startēt ASV atklātajā čempionātā. Azarenka gan paziņojusi, ka nākamā gada sezonu gatavojas iesākt ar dalību Oklendas turnīrā Jaunzēlandē, pieņemot rīkotāju "wild card", raksta "The New York Times".

Azarenka turnīros startēs ar aizsargāto rangu, jo pārtraukums sportā bija saistīts ar grūtniecību un bērna laišanu pasaulē.

"Australian Open" gatavojas piedalīties vēl viena jaunā māmiņa – Serēna Viljamsa, kura pauduši apņēmību strauji atgriezties sportā pēc meitiņas piedzimšanas šoruden.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!