Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs ceturtdien nepārvarēja ASV pilsētā Sinsinati notiekošā Pasaules kausa "Open" kategorijas posma apakšgrupu turnīru.

Grupu sacensību noslēdzošajā - trešajā - spēlē Finsters un Točs, kuri pamatturnīrā bija izlikti ar 22. numuru, ar rezultātu 0-2 (18:21, 20:22) zaudēja sacensību 27. numuram amerikāņiem Derekam Olsonam un Džeremijam Keisbīram.

Līdz ar to latvieši F apakšgrupas ietvaros cieta trīs zaudējumus trīs spēlēs un palika pēdējie, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram. Finsters un Točs turnīrā ieņēma dalītu 25. vietu un ieguva 120 ranga punktus.

Apakšgrupas pirmajā spēlē Finsters un Točs ar rezultātu 0-2 (28:30, 9-21) zaudēja kanādiešiem Semam Pedlovam un Grandam O'Gormenam, kuriem piešķirts 11. numurs. Savukārt otrajā mačā viņi ar 0-2 (17:21, 15:21) piekāpās ar sesto numuru izliktajiem meksikāņiem Huanam Virgenam un Lombardo Ontiverosam.

Latvijas duetam šis šosezon bija septītais Pasaules kausa posms, taču šī bija pirmā reize, kad Finsteram un Točam nebija jāspēlē kvalifikācijā. Šosezon labākais rezultāts pārim ir 17.vieta, kas tika izcīnīta pirms divām nedēļām Krievijas kūrortpilsētā Sočos, kad pirmo un pagaidām vienīgo reizi izdevās izkļūt no pamatturnīra apakšgrupas.

Finsters un Točs bija vienīgie Latvijas pārstāvji Sinsinati turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!