Foto: FIVB

Pirmo reizi spēlēsim pēc jaunās izspēles sistēmas un kaut ko prognozēt ir grūti, pirms nedēļas nogalē gaidāmā "CEV Satellite Jūrmala" pludmales volejbola turnīra portālam "Delfi" teica viens Latvijas vadošajiem "bīčistiem" Jānis Šmēdiņš.

Šmēdiņš pāri ar Aleksandru Samoilovu pagājušajā nedēļā Polijā izcīnīja otro vietu "Grand Slam" turnīrā, bet "Satellite" līmeņa turnīros pāris nav spēlējis. Jūrmalā, tāpat kā citos CEV turnīros, spēles risināsies līdz trīs uzvarētiem setiem un katrā setā cīņa ritēs līdz 15 punktiem vai līdz divu punktu starpībai. Tikmēr izšķirošajā, piektajā setā sportisti spēlēs līdz septiņiem punktiem vai līdz divu punktu starpībai.

"Pirmo reizi spēlēsim līdz 15 punktiem, tāpēc būs jāpielāgojas. Lielajos turnīros vēl var atļauties seta sākumā "piešauties", bet šeit tieši seta sākums būs svarīgs, nedrīkstēs pretiniekus tālu atlaist. Ja tiek līdz izšķirošajam setam, tad vispār viss var gadīties. Ja vēl vējš "iepūš", tad viss var būt," piesardzīgs prognozēs bija Šmēdiņš. "Pēc Polijas ir neliels nogurums. Vairāk jau pēc atpakaļceļa, kas bija ilgs, jo tikai pirmdienas vēlā naktī atgriezāmies Latvijā. Tagad jau nedaudz atguvies esmu, bet līdz sestdienai, kad sāksies pamatturnīrs, spēki būs atgūti pilnībā."

Šmēdiņš atzina, ka sezonas vidū bija iestājusies neliela "bedre" sniegumā, taču pēdējos posmos duets atkal ir sajutis "spēles garšu". Lai gan Šmēdiņš ar Samoilovu regulāri trenējas Jūrmalā, pie tik lielām tribīnēm (Majoru pludmalē būs vairāk nekā 2000 skatītāju vietas) duets savās mājās vēl nav spēlējis. Sportists gan uzskata, ka lielais mājinieku atbalsts un atbildība savu līdzjutēju priekšā netraucēs, jo "spēles gaitā izslēdzos un nedomāju par to".

Pēc Šmēdiņa teiktā, turnīrs būs pietiekami spēcīgs un tas būs labs "atspēriens" Latvijas jaunajiem volejbolistiem, kuriem tik bieži nav iespēja spēlēt Eiropas līmeņa turnīros. Sākotnēji bija domāts, ka Latvijā varētu būt arī Nīderlandes un Vācijas "bīčisti", tomēr viņiem "šajās dienās ir nacionālie čempionāti, kuri ir obligāti, jo vietējās federācijas apmaksā izdevumus sezonā, un vajag arī sponsoriem atrādīties".

"CEV Satellite Jūrmala" sāksies jau ceturtdien, 28.augustā, kad izspēlēs valstu kvotas dalībai kvalifikācijā. Atlases turnīrs risināsies piektdien, bet sestdien un svētdien notiks pamatsacensības. Svētdien pulksten 16 ieplānota spēle par trešo vietu, bet pulksten 17 - fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!