Latvijas pludmales volejbola duetam Tīnai Laurai Graudiņai/Anastasijai Kravčenokai vēl daudz jāstrādā, pēc zaudējumu Eiropas U–22 čempionāta finālā pauda Kravčenoka.

Ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola pāris Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka svētdien kļuva par Eiropas U-22 čempionāta vicečempionēm.

Ar pirmo numuru izliktais Latvijas duets finālmačā ar 0-2 (11:21, 19:21) zaudēja Krievijas pārim Nadeždai Makroguzovai/Svetlanai Holominai, kuras turnīrā bija izliktas ar otro numuru.

"Daudz faktoru, kādēļ šodien neizdevās uzvarēt. Nepaņēmām bumbas aizsardzībā, slikti izcēlām un pēc tam nevarējām neko izdarīt. Mums vēl daudz jāstrādā. Protams, sasniedzām kaut kādu līmeni, esam vicečempiones, bet šodien mums nedaudz pietrūka," pēc zaudējuma teica Kravčenoka.

Pretinieces Latvijas duetu ar neko neesot pārsteigušas.

"Viņas vienkārši labi nospēlēja – bez kļūdām, tehniski, trāpīja bumbas tur, kur vajadzēja. Makroguzovai biežāk jāskrien blokā un viņa ir nestabilāka tieši psiholoģiski. Viņu vieglāk salauzt, tādēļ spēles gaitā izlēmām vairāk uz viņu spēlēt," skaidroja Kravčenoka.

Latvijas sieviešu dueta galvenais treneris Genādijs Samoilovs pārtraukumos nebija kopā ar spēlētājām.

"Gribējām spēlēt pašas kā pieaugušo līmenī, tādēļ treneris nenāca klāt pārtraukumos un nedeva padomus," teica Kravčenoka.

Graudiņa duetā ar Kravčenoku pirms diviem gadiem tika kronētas par Eiropas čempionēm U–22 vecuma grupā, bet pērn titula aizstāvēšana apstājās ceturtdaļfinālā.

"Šogad, salīdzinot ar 2016. gadu, psiholoģiski bija grūtāk, jo pirms diviem gadiem nebijām favorītes un vienkārši gājām un spēlējām brīvi katrā mačā. Šeit mums savukārt bija tas favorītu "akmens" virsū," skaidroja Kravčenoka.

Neskatoties uz zaudējumu finālā, viņa aizvadīto turnīru vērtē kā labu.

"Liels paldies federācijai un Jūrmalai par organizāciju. Mums ļoti patīk spēlēt mājās, jo ir ļoti laba organizācija un perfekta atmosfēra," pauda Kravčenoka, kura jau rīt kopā ar Graudiņu dosies uz piecu zvaigžņu turnīru Vīnē.

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!