Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
27. janvārī Siguldā notiks pirmais oficiālais Latvijas čempionāts sniega volejbolā "ERGO Winter Open", kurā tiks noskaidroti uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

Sacensības 27. janvārī norisināsies "Fischer" slēpošanas centrā (Ziedu ielā 4, Siguldā), kur sniegs ir garantēts, uzsver LVF.

"Esam priecīgi par to, ka latvieši tik ļoti mīl volejbolu, ka ir gatavi to spēlēt jebkur un jebkādos laika apstākļos," saka Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

Sniega volejbols tiek spēlēts uz laukuma, kas klāts ar sniegu, un tā noteikumi ir ļoti līdzīgi pludmales volejbola noteikumiem. Spēle notiek līdz uzvarai divos setos, taču, lai uzvarētu setā, pietiek ar 11 punktiem un divu punktu pārsvaru.

Čempionāta uzvarētāji līdztekus uzvarētāja titulam, medaļām un naudas balvai nodrošinās arī dalību Eiropas meistarsacīkstēs, kas no 23. līdz 25. martam notiks Austrijas Alpos – Vagrainā. Tā būs lieliska iespēja samērot spēkus ar Eiropas labākajiem sniega volejbola spēlētājiem. Pērn, aprīļa sākumā, tas lieliski izdevās Jekaterinai Stepanovai un Martai Ozoliņai, kuras uzvarēja 6. Eiropas tūres posmā Lihtenšteinas kalnu slēpošanas kūrortā Malbunā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!