Foto: FIVB
Trīs Latvijas pludmales volejbola dueti - Lana Sorokina/Inese Jursone un Marta Ozoliņa/Alise Lece sieviešu konkurencē, kā arī Toms Šmēdiņš/Ruslans Sorokins vīriešu konkurencē, otrdien Sočos (Krievijā) guva uzvaras kvalifikācijas mačos, nodrošinot dalību Pasaules tūres "Open" posma pamatsacensībās.

Sorokina/Jursone, kuras kvalifikācijā bija izliktas ar 9.numuru, ļoti sīvā cīņā ar 2-1 (21-13, 17-21, 16-14) uzveica austrietes Valēriju Teflu/Bjanku Zasu, kuras bija izliktas ar 8.numuru. Savukārt Ozoliņa/Lece, kuras bija izliktas ar 3. numuru, divos setos ar 2-0 (21-14, 21-14) uzveica Japānas duetu Eriku Habaguči/Sakurako Fudži (14.).

Vīriešu kvalifikācijas turnīrā Toms Šmēdiņš/Ruslans Sorokins bija izlikti ar 2. numuru. Viņi ļoti pārliecinoši ar 2-0 (21-6, 21-5) sagrāva Jegoru Dmitrijevu/Artjomu Petrosjancu (15.) no Kazahstānas.

Lai iekļūtu pamatsacensībās, šoreiz vajadzēja pārvarēt tikai vienu kvalifikācijas kārtu. Pamatturnīrs, kurā startēs pa 32 vīriešu un sieviešu duetiem, sāksies trešdien.

Uzreiz pamatturnīrā vietu automātiski bija nodrošinājuši Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža. Samoilovs/Šmēdiņš pagājušajā nedēļā triumfēja "Open" posmā Riodežaneiro, Brazīlijā.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā ir deviņi "Open" kategorijas posmi, pieci "Grand Slam" kategorijas turnīri, trīs "Major" kategorijas turnīri, kuri visi jau ir notikuši, kā arī Nīderlandē aizvadītais pasaules čempionāts un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!