Foto: cev.lu
Latvijas volejbola izlases libero Ingars Ivanovs pēc sāpīgā zaudējuma Izraēlā nespēja rast skaidrojumu komandas vājajam sniegumam un norādīja, ka tagad ir pēc iespējas ātrāk jāaizmirst neveiksme.

Kā ziņojām, Latvijas volejbolisti Eiropas čempionāta atlases pirmajā spēlē viesos Rānanā piedzīvoja negaidītu zaudējumu Izraēlas valstsvienībai ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25). Vēl šajā grupā ir Igaunija, kas tiek uzskatīta par favorīti un ar ko Latvija savās mājās "Arēnā Rīga" tiksies svētdien, 19. augustā. Katras grupas uzvarētāja un piecas no septiņu grupu otro vietu ieguvējām tiks uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Es pat īsti nemāku teikt, kas notika. Bijām labi sagatavojušies, izpētījām viņus – zinājām pretinieku stiprās un vājās vietas. Bet kaut kā nesalikās kopā nekas. Pilnīgi nekas," ar vilšanos sejā par komandas kopējo sniegumu portālam "Delfi" sacīja Ivanovs. "Svarīgas bumbas izsitām autā. Ar servēm, par ko uztraucāmies pirms mača, šodien nebija tik traki. Skatoties no libero pozīcijas, izskatījās, ka pievīla uzbrukums. Viņu bloks pat nebija tik briesmīgs, ja salīdzina ar Baltkrieviju, kurai tas bija divreiz augstāks un divreiz labāks. Bet šodien bumba bija kā noburta, mūsu uzbrucēji visu laiku atrada pretinieku rokas. Ļoti daudz sasitām blokā."

Ivanovs norāda, ka pretinieku spēle īpaši nav pārsteigusi, arī ar servju uzņemšanām daudz maz Latvija tikusi galā. Ivanovs gan bilst, ka vairākās epizodēs, sagaidot planējošās vai saīsinātās serves, Latvijas volejbolisti palikuši kājās un tad stiepušies pēc bumbas.

"Viss ir galvās. Jāaizmirst šī spēle. Tas, kurš individuāli spēs ātrāk aizmirst šo spēli, kurš labāk sagatavosies nākamajai spēlei, tas arī parādīs to līmeni, cik viņš personiski ir stiprs garīgi. Jācīnās. Šoreiz viņi bija spēcīgāki, bet centīsimies pierādīt, ka arī mēs varam nospēlēt labāk," uzsver Ivanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!