Foto: FIVB

Jaunizveidotais Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns ieņem 17.vietu jaunākajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) publicētajā šī gada rangā.

Kā zināms, Pļaviņš/Egleskalns pagājušajā nedēļā notikušajā sezonas pirmajā Pasaules kausa "Open" kategorijas posmā noslēdza turnīru 17.vietā.

Par izcīnīto pozīciju latviešu duets un vēl septiņi pāri nopelnīja 180 punktus, kas sportistiem dod dalītu 17.vietu rangā.

Tikmēr kvalifikāciju šajā turnīrā pārvarēt nespēja Latvijas sportisti Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, kuri ar 30 izcīnītiem punktiem atrodas ranga 41.pozīcijā.

Ranga līderpozīcijās ar 500 punktiem ir Vācijas duets Markuss Bekermans un Larss Flegens, bet otrajā vietā ar 450 punktiem ir nīderlandieši Aleksandram Brouvers un Roberts Mēvsens. Savukārt trešajā pozīcijā ierindojas Francijas pāris Juzefs Krū un Eduārs Roulandsons, kuriem 400 nopelnīti punkti.

Pērn Pļaviņš spēlēja kopā ar Soloveju, savukārt Sorokina pārinieks bija Edvarts Buivids. Tikmēr vienam no valsts spēcīgākajiem klasiskā volejbola spēlētājiem Egleskalnam šī ir debija augstākā līmeņa pludmales volejbola apritē.

Abi dueti ir nopietni gatavojušies jaunajai sezonai, krājot spēkus un slīpējot saspēli treniņos. Solovejs/Sorokins pirms sezonas sviedrus lēja Ēģiptē, bet Pļaviņš/Egleskalns pamatus sezonai ielika Rīgā, tad devās uz treniņnometni Turcijā, pēc kuras pēdējā gatavošanās pirms došanās uz Āziju atkal notika Latvijā.

Kā zināms, Latvijas pēdējo sezonu labākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri divus gadus pēc kārtas sezonu noslēguši FIVB pludmales volejbola pasaules ranga līderpozīcijā, sezonas pirmo "Open" posmu izlaida.

Ar šīs sezonas Pasaules kausa posmiem sākusies atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kurās lielākā daļa dalībnieku tiks noteikti pēc pasaules ranga.

Pasaules kausa sezonā vīriešiem būs astoņi "Open" kategorijas posmi, no kuriem nākamais notiks maija vidū Šveices pilsētā Lucernā. Tāpat notiks pieci "Grand Slam" kategorijas turnīri, trīs "Major" kategorijas turnīri, kā arī pasaules čempionāts Nīderlandē un sezonas finālturnīrs ASV. Paredzams, ka pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs vien Samoilovs ar Šmēdiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!