Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns otrdien Ķīnā ar divām uzvarām iesāka pasaules tūres jauno sezonu, bet zaudējumu sezonas pirmajā spēlē piedzīvoja Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins.

Pasaules tūres pirmajās sacensībās Fužou "Open" kvalifikācijā Pļaviņš/Egleskalns, kuri izlikti ar 17. numuru, ar 2-0 (21:15, 21:18) pieveica spāņus Fransisko Tomasu/ Cēzaru Menendesu Ortego (16. numurs). Savukārt Solovejs/Sorokins atlases sacensībās bija izlikti ar augsto trešo numuru, taču pirmajā kārtā sīvā cīņā ar 1-2 (21:14, 24:26, 12:15) piekāpās mājiniekiem Penam Žao/ Dzjanam Li.

Kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā kārtā Pļaviņš/Egleskalns tikās ar atlases galvenajiem favorītiem, kanādiešiem Semu Pedlovu/Grantu O'Gormanu, un uzvarēja ar 2-1 (20:22, 21:15, 15:13). Līdz ar to Latvijas duets turnīru Ķīnā turpinās ar pamatsacensībām.

Latvijas un pasaules vadošais duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs pasaules tūres pirmās sacensības Ķīnā izlaiž un gatavošanos sezonai turpina Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!