Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda ceturtdien piedzīvoja trešo zaudējumu Hāgā notiekošā "Grand Slam" posma pamatsacensību mačos, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

E apakšgrupas trešās kārtas mačā ar 21.numuru izliktais Latvijas duets ar 0-2 (17:21, 27:29) dramatiskā mačā zaudēja kanādiešiem Benam Sekstonam un Čeimam Šalkam, kuriem turnīrā ticis 28.numurs.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā mačā latvieši trešdien ar 0-2 (19:21, 14:21) piekāpās itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuriem piešķirts 12.numurs, bet otrajā mačā ceturtdien zaudēja ar piekto numuru izsētajiem amerikāņiem Džeikobam Gibam/Keisijam Patersonam ar rezultātu 0-2 (14:21, 11:21).

Apakšgrupā uzvaru ar trim panākumiem izcīnīja amerikāņi, pie diviem panākumiem tika Itālijas duets, bet kanādieši izcīnīja vienu uzvaru.

Kā ziņots, ar divām uzvarām turnīru sākuši Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, bet pie vienas uzvaras divos mačos tikuši Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēgs ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Šajās sacensībās visi trīs Latvijas dueti atkal startē šosezon ierastajos sastāvos. Pļaviņš aizpagājušajā nedēļā uz vienu turnīru atjaunoja sadarbību ar savu iepriekšējo pārinieku J.Šmēdiņu, izcīnot trešo vietu Pasaules kausa finālsacensībās. Tikmēr Pēda kopā ar Samoilovu startēja Eiropas čempionāta pirmajā posmā Vācijā, izcīnot dalītu devīto vietu.

Kā ziņots, Samoilovs/J.Šmēdiņš maija beigās izcīnīja uzvaru Argentīnas pilsētā Korrjentesā notikušajā "Grand Slam" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!