Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kā arī nesen dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs noslēgušie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, trešdien ar uzvarām trīs setos iesāka ASV pilsētā Longbīčā notiekošo Pasaules kausa "Grand Slam" sērijas posma pamatturnīru.

Ar 17. numuru izliktie Pļaviņš/Regža ar 2-1 (21:16 18:21, 19:17) pārspēja poļus Mihalam Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuriem ticis 16. numurs.

Trešajā setā latvieši nonāca bezdibeņa malā, taču atspēlēja vairākas mačbumbas un beigās izcīnīja uzvaru arī spēlē.

Rītdien Pļaviņš un Regža A apakšgrupas spēlēs tiksies ar amerikāņiem Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu, kuri olimpiskajās spēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kā arī francūžiem Romēnu di Žjantomaso un Maksimu Tjersī.

Savukārt ar otro numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā cīņā ar 2-1 (17:21, 21:17, 15:9) pieveica Čīles brālēnus Estevanu Grimaltu un Marko Grimaltu, kuri turnīrā izlikti ar 15.numuru.

Rītdien B apakšgrupas spēlēs Latvijas duets tiksies ar diviem Vācijas pāriem Tilo Bakhausu/Štefanu Vindšeifu un Jonatanu Erdmanu/Benetu Poņevacu.

Sacensības Longbīčā ir pēdējais no četriem "Grand Slam" turnīriem šosezon. Jūnijā Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja latviešu līdzjutējiem iecienītajā Olštinas "Grand Slam" turnīrā.

Nākamajā nedēļā abi Latvijas dueti piedalīsies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas "Masters" pludmales volejbola turnīrā.

Samoilovam un J.Šmēdiņam šis ir pirmais turnīrs pēc dalības olimpiskajās spēlēs, kur Latvijas labākais duets neizkļuva no apakšgrupas.

Samoilovam Riodežaneiro bija jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008. gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis ija otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

2013. un 2014. gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza kā pasaules ranga līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!