Foto: LETA
Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien izcīnīja ceturto panākumu apakšgrupā Ķīnā notiekošajā Pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas ļāvis viņām nodrošināt otro vietu grupas kopvērtējumā.

A apakšgrupas noslēdzošajā, piektās kārtas, mačā Graudiņa/Kravčenoka ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:10) 26 minūšu garā cīņā uzvarēja Namībijas pārstāves Stefāniju Moniku Palmhertu un Kimu Zēbahu.

Jau vēstīts, Graudiņa/Kravčenoka apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:12, 21:8) pārliecinoši pārspēja Jekaterinu Lasjutu un Annu Pimenovu no Kazahstānas, bet otrajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18) apspēlēja arī ekvadorietes Brigitu Batiohu un Mišelu Molinu, kuras pirms turnīra bija izsētas ar augsto pirmo numuru.

Grupas trešajā mačā tika piedzīvots zaudējums, kad ar 1-2 (19:21, 21:14, 9:15) latvietes piekāpās spēcīgajām dvīņumāsām no Kanādas Meganai un Nikolai Maknamarām, kuras nesen tika pie bronzas pasaules U-19 meistarsacīkstēs, bet pirmspēdējā mačā tika izcīnīts vēl viens panākums, kad ar 2-0 (21:15, 21:17) tika pārspētas Itālijas sportistes Mikelu Lantinjoti un Irēni Enco.

Ar četriem panākumiem un vienu neveiksmi Graudiņa/Kravčenoka nodrošināja sev otro vietu grupā. Izslēgšanas cīņas duets sāks naktī uz svētdienu.

Katrā apakšgrupā spēlē pa sešiem duetiem. Pēc viena apļa turnīra izslēgšanas cīņas sasniegs katras apakšgrupas četri spēcīgākie pāri.

Tikmēr Latvijas šķēpmetējs Jāzeps Groza piektdien kvalifikācijas sacensībās ierindojās 13.vietā no 15 dalībniekiem, labākajā mēģinājumā šķēpu raidot 66,36 metrus tālu.

Līdz ar to Groza svētdien sacentīsies B grupas finālā.

Kā zināms, piektdien trešo bronzas medaļu Latvijai atnesa tenisiste Aļona Ostapenko, kura dubultspēļu sacensībās kopā ar lietuvieti Akvili Parazinskaiti ar rezultātu 6-3, 7-5 pieveica amerikānieti Sonju Keninu un Renatu Sarusvu Rukstulu.

Šajā Olimpiādē Latvijai jau bronzu svarcelšanā bija sagādājusi Rebeka Koha, bet šaušanas desmit metru distancē jaukto pāru sacensībās to pašu paveica Agate Rašmane.

Pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas līdz 28.augustam risināsies Ķīnas pilsētā Naņdzjinā, Latviju pārstāvēs 13 sportisti astoņos sporta veidos.

Pirmajā pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas pirms četriem gadiem risinājās Singapūrā, Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs. Savukārt vēl divi sportisti - airētāja Elza Gulbe un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs - sacensībās izcīnīja ceturto vietu. Tikmēr labāko sešinieku noslēdza BMX riteņbraucējs Kristers Taims, kurš bija arī valsts karognesējs atklāšanas ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!