Pirmo zaudējumu Pasaules kausa sezonas ieskaņā - "Fuzhou Open" - Ķīnā ceturtdien piedzīvoja Latvijas pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs.

Priekšsacīkšu F grupas pēdējā spēlē Jānis Šmēdiņš un Samoilovs ar 0-2 (14:21, 13:21) zaudēja vāciešiem Sebastjanam Dolingeram/ Štefanam Vinšīfam. Pirms tam pirmajās divās spēlēs trešdien Jānim Šmēdiņam un Samoilovam bija divas uzvaras.

Savukārt ar trīs zaudējumiem Pasaules kausa pirmo posmu – "Fuzhou Open" – ceturtdien noslēdza Latvijas pludmales volejbola pāris Ruslans Sorokins/ Toms Šmēdiņš.

Sorokins/ Toms Šmēdiņš trešdien piedzīvoja zaudējumus priekšsacīkšu C grupas pirmajās divās spēlēs, bet ceturtdien trešajā mačā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās arī brazīliešiem Rikardu Aleksam Koštam Santušam un Alvaro Moraišam Filju. Sorokins/ Toms Šmēdiņš tādējādi C grupā palika pēdējie un izstājās no tālākas dalības. Kopvērtējumā Latvijas duetam dalīta 25.vieta.

Līdz ar to sacensības Ķīnā turpinās viens Latvijas duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri ar uzvarām pirmajās divās spēlēs sev jau bija nodrošinājuši dalību izslēgšanas spēlēs. Priekšsacīkšu noslēgumā Jānis Šmēdiņš/ Samoilovs palika trešajā vietā F grupā un "play off" sāks ar pirmo kārtu, kurā viņu pretinieki būs ar trešo numuru izsētie brazīlieši Pedro Salgadu un Bruno Šmits.

Savukārt trešais Latvijas duets Jānis Pēda/ Mārtiņš Pļaviņš nepārvarēja kvalifikāciju un neiekļuva "Fuzhou Open" pamatsacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!