Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš piektdien ar zaudējumu noslēdza Gštādes "Major" sērijas turnīra priekšsacīkstes, piedzīvojot pirmo neveiksmi turnīrā.

Priekšsacīkšu E grupas trešajā spēlē Latvijas duets, kurš izlikts ar piekto numuru, sīvā cīņā ar 1-2 (21:18, 19:21, 13:15) piekāpās itāļiem Paolo Nikolai/ Daniele Lupo (12. numurs). Jau pirms šīs spēles Samoilovs/ Šmēdiņš sev bija nodrošinājuši iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Tieši zaudējums liedza Latvijas duetam ieņemt pirmo vietu grupā, līdz ar to sestdien Samoilovs/ Šmēdiņš izslēgšanas turnīru sāks jau ar pirmo kārtu. Savukārt itāļi, pateicoties uzvarai, nodrošināja sev pirmo vietu grupā, bet izslēgšanas turnīru sāks ar otro kārtu.

Atgādinām, ka ceturtdien pirmajās divās spēlēs Samoilovs/ Šmēdiņš, kuriem šīs ir tikai otrās sacensības sezonā un pirmās pēc ilgāka pārtraukuma, guva uzvaras. Sākumā viņi trīs setu cīņā ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:9) pārspēja vāciešus Markusu Bekermanu/ Larsu Flīgenu (28. numurs), bet pēc tam daudz vieglākā cīņā ar 2-0 (21:15, 21:11) uzvarēja Turcijas pāri Folkanu Gigtepi/ Muratu Giginoglu (21. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!