Foto: FIVB

Latvijas šobrīd labākais pludmales volejbola Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš pēc veiksmīgi aizvadītiem pēdējiem diviem "Grand Slam" turnīriem pasaules rangā pakāpušies uz trešo vietu.

Latvijas labākais duets maija beigās uzvarēja Argentīnā, Korientesā, notikušajā "Grand Slam" posmā, bet pagājušajā nedēļā tika līdz finālām Hāgas turnīrā, piekāpjoties vienīgi tagadējiem pasaules ranga līderiem brazīliešiem Pedru Salgadu/ Bruno Oskaram Šmitam. Otrajā vietā pasaules rangā ir amerikāņi Džeiks Gibs/ Keisijs Patersons.

Vēl no Latvijas duetiem pasaules labāko simtniekā ir Jānis Pēda/ Mārtiņš Pļaviņš (25.vieta) un Ruslans Sorokins/ Toms Šmēdiņš (26.vieta).

Tikmēr Samoilovs/ J. Šmēdiņš ir otrajā vietā starp visiem pāriem uzvaru/ zaudējumu ziņā (18 uzvaras 22 spēlēs).

Šonedēļ Latvijas dueti piedalīsies Romas "Grand Slam", kuru no kvalifikācijas nāksies sākt Pēdam/ Pļaviņam un Sorokinam/ T. Šmēdiņam. Tā kā abi Latvijas dueti atlases sacensībās ir starp izsētajiem (attiecīgi otrais un piektais numurs), tad viņi kvalifikāciju sāks ar otro, izšķirošo kārtu. Savukārt Samoilovs/ J.Šmēdiņš turnīru sāks ar pamatsacensībām, kurās būs vieni no galvenajiem favorītiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!