Foto: LETA
Pēdējo divu gadu pasaules pludmales volejbola ranga spēcīgākā dueta Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa spēles kvalitāte uzlabojusies Jūrmalā notiekošajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" posmā, žurnālistiem pēc spēles pauda paši sportisti.

"Pēc otrā Pasaules kausa "Open" kategorijas posma Šveicē mūsu spēles kvalitāte ir stipri uzlabojusies," atzina Samoilovs. "Svarīgākie turnīri sāksies nākamnedēļ ar "Grand Slam" posmu. Uz to vajadzētu būt simtprocentīgi gataviem."

Kā ziņots, turnīrā ar otro numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš bronzas godalgu mačā ar rezultātu 2-0 (23:21, 21:9) uzvarēja Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu no Polijas, kuri šajā turnīrā bija sacensību galvenie favorīti.

"Treneris pirms mača iedeva iekšās. Teica, ka šos poļus bija obligāti jāuzvar, jo iepriekš viņiem nebijām zaudējuši," stāstīja Samoilovs. "Tā ir pasaules labākā piecinieka komanda. Viņi ir arī vieni no lielākajiem pretendentiem uz medaļām gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs. Poļi nedrīkstēja sajust, ka var mūs apspēlēt."

Pusfinālā Latvijas duets ar 0-2 (19:21, 18:21) zaudēja itāļiem Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, kuriem turnīrā bija 11.numurs.

"Pusfinālā paši nenocīnījāmies savā līmenī, bet ļāvām itāļiem spēlēt tā, kā viņi gribēja. Nedarījām neko tādu, lai ierobežotu viņu spēli," skaidroja Šmēdiņš. "Viņi sita visur, līdz ar to mums tā spēle pajuka."

"Nevienu bumbu neizvilkām nedz aizsardzībā, nedz blokā. Pie tam vēl paši pieļāvām kļūdas uzbrukumā," atzina sportists. "Slikta spēle mūsu izpildījumā realizējās cīņā par trešo vietu."

Ceturtdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (16:21, 21:19, 15:12) pieveica citu Latvijas pāri Mārtiņu Pļaviņu un Hermanu Egleskalnu. Tas bija vienīgais mačs pasaules pludmales volejbola ranga spēcīgākajam duetam, kurā uzvarētājs tika noteikts trijos setos.

"Abas komandas labi spēlēja. Visu izšķīra mača galotne," stāstīja Samoilovs. "Ja mēs pret itāļiem nospēlētu tāpat, kā to izdarījām pret Mārtiņu un Hermanu vai pret poļiem, pusfinālā būtu 2-0 mūsu labā."

Pēc šī turnīra sportisti dosies uz "Grand Slam" turnīru Maskavā.

"Pirms katrām sacensībām mērķis ir viens - uzvarēt. Protams, viss lielais darbs, lai kvalificētos nākamā gada olimpiskajām spēlēm, jāizdara šogad. Nav ko atlikt uz pēdējo gadu," minēja Šmēdiņš.

Lai arī Jūrmalas "Masters" turnīra cīņā par bronzu pirmajā setā uzvara Latvijas duetam negāja tik viegli, otro setu Samoilovs/Šmēdiņš pārliecinoši uzvarēja ar 21:9.

"Pēdējā cīņa parādīja, ka varam labi spēlēt arī pret ļoti spēcīgām komandām," atzina Samoilovs, minot, ka spēkošanās mājās ne vienmēr palīdz. "Skatītāji ir kā trešais spēlētājs. Protams, līdzjutēju atbalsts palīdz brīžos, kad spēle izdodas. Bet, ja mačs neveicas tik labi, tad spēlēt ir mazliet grūtāk."

Kā zināms, Samoilovs/Šmēdiņš pirms turnīra Jūrmalā cieta neveiksmi Šveicē notikušajā sezonas otrā Pasaules kausa "Open" kategorijas posma izslēgšanas sacensību otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!