Foto: FIVB

Latvijas labākais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien sasniedza Longbīčas "Grand Slam" pamatturnīra izslēgšanas cīņas.

Apakšgrupu turnīra otrajā mačā ar sesto numuru izliktie sportisti ar 2-0 (21:17, 21:12) pārspēja sacensību 22.numuru izliktos turku pāri Muratu Giginoglu un Volkanu Gēgtepi.

Kā zināms, turnīra pirmajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:14) pārspēja spāņus Fransisko Alfredo Marko un Kristiānu Garsiju, kuri izlikti ar 27.numuru. Līdz ar to divi panākumi tikpat mačos viņiem ļāvuši sasniegt izslēgšanas spēles, kas būs jāsāk no pirmās vai otrās kārtas.

Vēlāk ceturtdien Latvijas duets apakšgrupu turnīra noslēdzošajā - trešajā - duelī tiksies ar sacensību 11.numuru Jonatanu Erdmanu un Klemensu Vikleru no Austrijas.

Jau vēstīts, ka cits Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ceturtdien cieta zaudējumu arī otrajā Longbīčas "Grand Slam" pamatturnīra mačā.

Ar 29.numuru izliktie latvieši, kuri startē savā pirmajā kopējā Pasaules tūres posmā, ar 0-2 (10:21, 18:21) piekāpās sacensību 13.numuram Gžegožam Fijalekam un Mariušam Prudelam no Polijas.

Kā zināms, pirmajā pamatturnīra mačā Pļaviņš/Regža ar 0-2 (18:21, 11:21) piekāpās brazīliešiem Pedru Salgadu un Evandru Gonsalvešam Oliveiram, kuri turnīrā izlikti ar ceturto numuru.

Apakšgrupu turnīra noslēdzošajā - trešajā - mačā Latvijas pāris naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika tiksies ar vēl vieniem poļiem Mihalu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuriem piešķirts 20.numurs.

Šajā cīņā izšķirsies, kurš no abiem duetiem sasniegs izslēgšanas cīņas.

Ar diviem zaudējumiem tikpat mačos Pļaviņš/Regža ieņem pēdējo - ceturto - vietu D apakšgrupā.

Pamatturnīrā piedalās kopumā 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Pēcāk grupu labākās komandas izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnīsies pirmajā kārtā.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš/Regža veiksmīgi pārvarēja šī turnīra kvalifikācijas sacensības, izcīnot panākumus abos mačos.

Kā zināms, šo sezonu Londonas olimpisko spēļu medaļnieks Pļaviņš sāka duetā ar Hermanu Egleskalnu, tomēr abu sportistu rezultāti nebija cerētajā līmenī, tāpēc pagājušajā mēnesī viņu ceļi šķīrās. Kopā ar Regžu Pļaviņš šosezon uzvarēja vēsturē pirmajās Eiropas spēlēs, bet iepriekš šomēnes viņi guva ceturto vietu Šveicē notikušajā Bīles "Masters" sērijas turnīrā.

Pērn, kad Pļaviņš vēl spēlēja duetā ar Aleksandru Soloveju, tieši Longbīčā viņi sasniedza sezonas labāko rezultātu, izcīnot devīto vietu.

Tikmēr Samoilovam un Šmēdiņam šis būs pirmais turnīrs kopš augusta sākumā gūtā triumfa Eiropas čempionāta finālposmā.

Šis ir ceturtais no pieciem šosezon plānotajiem "Grand Slam" etapiem.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem ir astoņi "Open" kategorijas posmi, pieci "Grand Slam" kategorijas turnīri, trīs "Major" kategorijas turnīri, kuri jau notikuši, kā arī Nīderlandē aizvadītais pasaules čempionāts un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kā zināms, atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 1.janvārī. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!