Foto: FIVB
Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar uzvaru sāka Riodežaneiro "Open" pamatturnīru.

C apakšgrupas pirmajā mačā ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja Austrālijas duetu Kolu Durantu un Bo Soderbergu, kuriem ticis 22.numurs.

Pirmo setu Latvijas pāris aizvadīja, esot vadībā un gūstot pārliecinošu uzvaru, taču otrajā spēles nogrieznī vadībā atradās austrālieši. Tiesa, seta izskaņā atkal veiksmīgāk spēlēja Samoilovs/Šmēdiņš, kuri atguva vadību un uzvarēja arī visā mačā.

Zīmīgi, ka sacensības notiek nākamā gada olimpisko spēļu stadionā. Turpinājumā piektdien Latvijas pāris cīnīsies ar 15.numuru izliktajiem brazīliešiem Evaldu Moreiru un Bruno di Paulu, kā arī ar sacensību desmito numuru Vācijas pāri Markusu Bekermanu un Larsu Flegenu.

Pirmie divi pāri no katras apakšgrupas, kā arī divi labākie trešo vietu ieguvēji iekļūs izslēgšanas mačos, kamēr pārējie trešo vietu ieguvēji savā starpā sacentīsies par iespēju cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Samoilovs un Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajā "Major" posmā.

Kā zināms, vēl pagājušajā nedēļā Latvijas pludmales volejbola duets Polijā notikušajā Olštinas "Grand Slam" posmā apstājās ceturtdaļfinālā, tādējādi ierindojoties dalītā piektā vietā.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem ir astoņi "Open" kategorijas posmi, pieci "Grand Slam" kategorijas turnīri, trīs "Major" kategorijas turnīri, kas jau ir notikuši, kā arī Nīderlandē aizvadītais pasaules čempionāts un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi, cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 1.janvārī. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

No Latvijas sportistiem šosezon visveiksmīgāk startē Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jaunākajā provizoriskajā olimpiskajā rangā pakāpušies uz 15.vietu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!