Pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien vienīgie no Latvijas pāriem pārvarēja Maskavā notiekošā Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīra izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Maskavas turnīra izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:19, 17:21, 15:8) pārspēja savus tautiešus Rihardu Finsteru un Edgaru Toču, iekļūstot astotdaļfinālā.

"World Tour" Maskavas posma izslēgšanas turnīram izdevās kvalificēties visiem trim Latvijas pludmales volejbola pāriem, arī Mārtiņam Pļaviņam/Haraldam Regžam. Viņi izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās ar poļiem Gžegožu Fijaleku/Mihalu Brilu, un zaudēja ar 0-2 (18:21, 17:21).

Pirms tam spēlē par tiesībām turpināt turnīru nākamajā kārtā Pļaviņš/Regža ar 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja čehus Ondržeju Perusiču/Davidu Šveineru. Līdz ar to latvieši ar vienu uzvaru un trim punktiem B grupas vērtējumā ierindojās otrajā vietā un iekļuva izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Finsters/Točs D apakšgrupas otrajā spēlē ar 2-1 (21:18, 11:21, 15:12) pārspēja ASV duetu Džeikobu Gibsu/Teiloru Krabu, kas latviešiem ļāva grupā ieņemt trešo vietu un arī iekļūt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru iesākumā A grupā ar 2-0 (21:13, 22:20) uzvarēja krievus Aleksandru Liholetovu un Iļju Lešukovu, bet nākamajā cīņā viņi ar 0-2 (15:21, 13:21) piekāpās Austrijas duetam Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam.

Šosezon pludmales volejbola turnīros ir mainīta apakšgrupu izspēles kārtība - pirmās spēles uzvarētāji otrajā mačā savstarpēji sacenšas par grupas līdera godu, jo divās spēlēs uzvarējušais duets turnīru turpina ar otro izslēgšanas spēļu kārtu. Komanda, kas šajā līderu spēlē zaudējusi, ieņem otro vietu apakšgrupā un turnīru turpina ar izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, kurā iekļūst arī pirmā mača zaudētāju savstarpējās spēles uzvarētāji. Duets, kas zaudējis abās apakšgrupas spēlēs, no turnīra izstājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!