Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien piedzīvoja zaudējumu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un Riodežaneiro notiekošā Pasaules kausa (PK) "Grand Slam" kategorijas posmu noslēdza dalītā 17.vietā.

Turnīra septītais numurs Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 1-2 (17:21, 21:17, 14:16) zaudēja kanādiešiem Benam Sekstonam un Čeimam Šelkam, kuriem piešķirts astotais numurs.

Trešajā setā Samoilovs un Šmēdiņš bija 10:6 vadībā, taču turpinājumā kanādieši guva sešus punktus pēc kārtas un vēlāk ieguva mačbumbu pie rezultāta 14:12. Latvijas duets atspēlējās un panāca neizšķirtu, tomēr beigās atzina pretinieku pārākumu.

Latvijas duets līdz ar to turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru sāka trešdien ar uzvaru, ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspējot ar 26.numuru izliktos krievus Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, ceturtdien ar 1-2 (21:19, 11:21, 11:15) zaudēja poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kuriem piešķirts 23.numurs, bet ceturtdien vēlāk ar rezultātu 0-2 (25:27, 21:23) piekāpās vāciešiem Kajam Matisikam un Jonatanam Erdmanam, kuriem ticis desmitais numurs.

Pērn tieši Samoilovs ar Šmēdiņu uzvarēja Pasaules kausa posmā olimpiskajā Kopakabanas pludmalē Riodežaneiro, bet tad tam vēl bija "Open" kategorija.

Jau ziņots, ka ar 30.numuru izliktais Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Edgars Točs no apakšgrupas neizkļuva un turnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

Finsters un Točs trešdien apakšgrupas pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 18:21) zaudēja turnīrā ar trešo numuru izliktajiem amerikāņiem Džeikobam Gibam un Keisijam Patersonam, ceturtdienas rīta spēlē ar 0-2 (16:21, 15:21) atzina arī pagājušā gada Eiropas čempionāta sudraba medaļnieku itāļu Aleksa Ranjēri un Adriana Karambula pārākumu, kuriem turnīrā piešķirts 14.numurs, bet ceturtdien piekāpās 19.numuru saņēmušajiem kanādiešiem Džošam Binstokam un Semam Šekteram.

Finsters un Točs turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, izšķirošajā mačā, kas ilga stundu, ar 2-1 (24:22, 24:26, 15:13) pārspējot citus latviešus Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu. Pirms šīs spēles Finsteram bija veselības problēmas, un tika apspriesta iespēja, ka duets varētu pārtraukt dalību sacensībās.

PK posma pamatturnīrā Finsters un Točs spēlē trešo reizi vēsturē, bet iepriekšējās divas reizes pagājušās sezonas beigās bija "Open" kategorijas posmos, kas ir līmeni vājāki. Toreiz viņi reizi tika pie dalītas devītās vietas.

Riodežaneiro "Grand Slam" pamatturnīrā piedalījās 32 pāri, kas bija sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Katras grupas uzvarētāji iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji kvalificējās pirmajai "play-off" kārtai.

Šis ir trešais PK posms šogad. Pirmie divi bija "Open" kategorijas posmi, kas risinājās Irānā un Brazīlijā, bet tajos no Latvijas sportistiem piedalījās vienīgi Pļaviņš un Regža, abas reizes apstājoties izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un gūstot dalītu 17.vietu.

Arī nākamais PK turnīrs nākamnedēļ notiks Brazīlijā, savukārt aprīļa beigās sportisti atkal lidos uz šī gada olimpisko spēļu norises valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!