Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien ar uzvaru noslēdza Austrijas pilsētā Bādenē notiekošā Eiropas čempionāta (EČ) "Masters" posma apakšgrupu turnīru, tiekot pie otrā panākuma divos mačos, kas ļāva grupā ieņemt pirmo vietu.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktie latvieši ar 2-0 (21:16, 21:17) uzveica norvēģus Kristianu Sannliju Sērumu un Matīasu Berntsenu, kuri turnīrā izlikti ar astoto numuru.

Vēl pirms šī mača Samoilovs/Šmēdiņš bija nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā, jo pirmajā cīņā piektdien ar 2-1 (20:22, 24:22, 15:9) pārspēja ar 12.numuru izliktos austriešus Florianu Šneceru un Danielu Milneru. Tā kā austrieši pēc tam zaudēja arī otrā mačā pret norvēģiem, Latvijas duets automātiski nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, kur vēlāk sestdien tiksies ar kādu no citas apakšgrupas otro vietu ieguvušo komandu.

Pamatturnīrā 12 dueti bija sadalīti četrās apakšgrupās, grupu uzvarētājiem un otrās vietas ieguvējiem iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Dāmu turnīrā talantīgās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras bija izlikts ar 12.numuru, vispirms ar 0-2 (14:21, 11:21) piekāpās sacensību pirmajam numuram Jūlijai Zūdei un Šotalai Laburērai no Vācijas, bet pēc tam ar 0-2 (18:21, 14:21) zaudēja krievietēm Jevgēņijai Ukolovai un Anastasijai Barsukai, kuras ir izliktas ar astoto numuru.

Līdz ar to Latvijas pludmales volejbolistes palika ārpus izslēgšanas turnīra, sacensības noslēdzot dalītā devītā vietā.

Graudiņa un Kravčenoka pamatturnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikācijas divas kārtas.

Pagājušajā nedēļā turpat Bādenē Graudiņa un Kravčenoka nolika savu Eiropas U-22 čempioņu titulu, šogad sacensībās nepārvarot ceturtdaļfinālu.

Tikmēr vīru turnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ceturtdien cieta zaudējumu izšķirošajā kvalifikācijas kārtā, pamatturnīrā neiekļūstot.

Šis ir pirmais no trim "Masters" seriāla etapiem, bet sezona augusta vidū Jūrmalā noslēgsies ar Eiropas čempionāta finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!