Izcīnītā uzvara pār Slovākiju 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrā sabraukuma pirmajā spēlē ir ļoti nozīmīga, pēc kuras vajadzētu uzlaboties Latvijas volejbola izlases spēlētāju pašapziņai un morālei, pēc cīņas sacīja valstsvienības galvenais treneris raimonds Vilde.

Latvijas volejbolisti ceturtdien Horvātijas pilsētiņā Rovinjā guva uzvaru ar 3-1 (25:17, 25:22, 17:25, 25:22), revanšējoties slovākiem par pirms nedēļas piedzīvoto zaudējumu 0-3.

Latvijas izlase pēc šī panākuma ir tuvu vismaz otrajai vietai grupā un iekļūšanai izšķirošajā kvalifikācijas kārtā, taču tai ir labas izredzes tikt arī pie uzvaras grupas kopvērtējumā un automātiskas ceļazīmes iegūšanas uz Eiropas čempionātu finālturnīru.

"Pat nezinu, ko teikt, šobrīd jūtos ļoti emocionāls, jo šī mums ir milzīga uzvara. Pagaidām nekas vēl nav izšķirts, taču ceru, ka šī uzvara uzlabos mūsu spēlētāju pašapziņu un morāli, kas mums būs vajadzīga nākotnē," Vildes teikto pēc spēles citē sacensību rīkotāji.

"Šī mums ir liela uzvara, taču tagad viss ir jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai cīņai piektdien pret Izraēlu. Vēlos pateikties spēlētājiem par labo sniegumu, viņu attieksmi un to, kā viņi spēlēja," bilda galvenais trenris.

Tikmēr Slovākijas izlases galvenā trenera asistents Andrejs Kravāriks neslēpa, ka šis slovākiem bijis ļoti svarīgs mačs.

"Spēlētājiem teicām, lai viņi pievērš uzmanību dažiem specifiskiem aspektiem, taču Latvija ar savu agresīvo servi izdarīja tik lielu spiedienu, ka mēs nespējām ar to tikt galā. Slikti uzņēmām bumbu un nespējām parādīt savu spēku pie tīkla, kur gandrīz pilnībā neizmantojām savus bloķētājus," sacīja zaudētāju pārstāvis.

Kvalifikācijas turnīra turpinājumā piektdien Latvijas izlase tiksies ar Izraēlu, bet sestdien gaidāms duelis pret mājinieci Horvātiju.

Pēc ceturtdien aizvadītās spēles Slovākijai un Latvijai ir pa trīs uzvarām četros mačos, katrai komandai nopelnot pa deviņiem punktiem. Izraēla guvusi vienu panākumu trīs spēlēs un divus punktus, kamēr horvāti piedzīvojuši trīs neveiksmes un ar vienu punktu ir pēdējā.

Latvijas izlase zemāk par otro vietu var nokrist tikai tad, ja atlikušajos divos mačos netiek pie punktiem, bet tā vēl var apsteigt arī Slovākiju.

Grupas uzvarētāji uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā, bet sešu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējas par ceļazīmi uz Poliju cīnīsies izslēgšanas kārtā.

Vienāda uzvaru un punktu skaita gadījumā vispirms tiek skatīta kopējā setu attiecība, pēc tam mazo punktu attiecība, bet tad savstarpējo spēļu rezultāti. Slovākiem pagaidām setu attiecība ir nedaudz labāka, attiecīgi 10-4 pret Latvijas 9-5.

Latvijas izlase vienīgo reizi Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja 1995.gadā, kad Grieķijā ieņēma 11.vietu. Savukārt pirms 2013.gada Eiropas čempionāta Latvijas izlase arī iekļuva izšķirošajā kvalifikācijas kārtā, kur tikai "zelta setā" piekāpās Turcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!