Latvijas vīru volejbola izlase 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā sabraukumā izpildījusi minimālo uzdevumu, uzskata valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.

Latvijas vīru volejbola izlase šodien Slovākijā ar uzvaru noslēdza 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo sabraukumu. Latvijas volejbolisti Popradā ar 3-1 (25:18, 20:25, 25:20, 25:19) pārspēja Izraēlu.

"Pret Izraēlu gatavojāmies smagai spēlei. Viņi ir sīksti, laukumā kapā un cīnās par katru bumbu aizsardzībā. Tāpēc bija gana daudz garu izspēļu, ko izdevās uzvarēt. Bijām gatavi un izturējām servju uzņemšanā. Artis Caics labi iesaistījās spēlē, kad izraēlieši pierada pie Denisa Petrova. Labi nospēlēja līderi, Hermans Egleskalns un Romāns Saušs izturēja visas trīs dienas pēc kārtas, bet malači ir visa komanda," Latvijas Volejbola federācija citē Vildi.

Pēc nedēļas šīs četras komandas vēlreiz aizvadīs viena apļa turnīru, kas jau notiks Horvātijas pilsētiņā Rovinjā Adrijas jūras krastā.

"Minimālais uzdevums pagaidām ir izpildīts. Tagad dienu atpūtīsimies un pārbrauksim uz Horvātiju. Jautājums, kā mūs uzņems horvāti, jo paspējām nedaudz ar viņiem saķerties. Tagad svarīgi būs tādā pašā garā turpināt, neguļot uz maziem lauriņiem. Horvātijā būs pavisam citas spēles un cita Horvātijas izlase," teica Vilde.

Grupas uzvarētāji uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā, bet sešu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējas par ceļazīmi uz Poliju cīnīsies izslēgšanas kārtā. Tā kā Latvijas izlasei šoreiz pretim nav ielozēts neviens grands, pirms kvalifikācijas netiek izslēgta iespēja, ka komanda var reāli pacīnīties par dalību finālturnīrā, tomēr zaudējums slovākiem izredzes ir samazinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!